1 de 10
VIDA MUNICIPAL

Fins a dotze projectes i 1 milió d'euros als pressupostos participatius 2022

Des d'aquest dilluns i fins al 6 de novembre estarà obert el termini de presentació de propostes

Veïns al carrer de Llovera de Reus, en una imatge d'arxiu | ACN
per E.R., Reus, Catalunya | 3 d'octubre de 2022 a les 12:24 |
Els pressupostos participatius han engegat motors aquest dilluns, obrint el període de presentació de projectes. Enguany s'ha incrementat la dotació fins a un milió d'euros del pressupost municipal que es destinaran a les propostes més votades per la ciutadania.

Ampliació de pressupost i terminis


Aquesta nova edició presenta com a novetats una ampliació de la inversió, que augmenta dels 750.000 euros al milió; una major presència física per reduir l'escletxa digital; i una ampliació dels terminis. Les propostes de nous projectes es podran presentar des d'aquest dilluns 3 d'octubre fins a 6 de novembre, ampliant en dues setmanes el termini respecte a les darreres edicions.

Les propostes presentades poden arribar a un màxim de 150.000 euros de pressupost i han de complir certs requisits, de manera que tots els projectes s'analitzen per un equip tècnic. A trets generals han de ser iniciatives que no comportin despesa ordinària ni contractació de personal. Són exemples de projectes viables la creació o rehabilitació de parcs, la reforma de carrers, la instal·lació d'elements com bancs, fonts, desfibril·ladors, etcètera. Es dividiran en dos grups segons la despesa que necessitin: en "petits projectes", quan no superin els 50.000 euros, i en "grans projectes", si estan valorats entre més de 50.000 i 150.000 euros.

Es tiraran endavant 8 projectes petits i 4 de grans


També s'ha incrementat la campanya de difusió i es duran a terme sessions informatives als Centres Cívics per fomentar la participació. Tindran lloc de 6 a 7 de la tarda el 4 d'octubre al Centre Cívic del Carme; el 5 d'octubre, al Migjorn; l'11 d'octubre, al Llevant; el 18 d'octubre, al Mas Abelló; el 19, al Ponent i el 26, de 4 a 5 de la tarda, al Mestral.

Pel que fa a les votacions es podran fer exclusivament via telemàtica i tindran un termini des del 16 de gener fins al 19 de febrer. Els resultats es publicaran el 20 de febrer i tiraran endavant 8 projectes petits i 4 de grans. En aquest procés hi poden participar totes les persones empadronades a la ciutat abans del 15 de setembre majors de 14 anys.
 

La regidora de Participació Ciutadana, Montserrat Flores, a la roda de premsa de presentació Foto: Estel Romeu

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: