DIVULGACIÓ

​El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans torna als instituts de Reus

Dos activistes internacionals oferiran xerrades als centres Domènech i Montaner i Roseta Mauri

Cartell del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans | Cedit
per E.R., Reus, Catalunya | 3 d'octubre de 2022 a les 11:42 |
Reus se suma un any més al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat. Aquesta iniciativa, formada per 28 ajuntaments i 9 entitats i institucions catalanes, portarà a la ciutat xerrades de reconeguts activistes pels drets humans.

El projecte treballa per visibilitzar la tasca dels activistes i denunciar la persecució que pateixen enfortint les xarxes de suport i protecció. Hi participen l'institut Domènech i Montaner, que rebrà l'activista Genith Quitiaquez el dijous 6 d'octubre, i l'Institut Roseta Mauri, amb Nahun Lalin el dilluns dia 10.

La justícia indígena i les comunitats afrodescendents, els temes principals


Quitiaquez, membre de la Coordinació Nacional de Dones Indígenes de Colòmbia, oferirà la xerrada "Participar és la millor manera de transformar" a l'institut Domènech i Montaner. Al llarg de la seva carrera com a activista s'ha format i ha liderat iniciatives sobre justícia indígena i construcció de la pau des d'una perspectiva de gènere i indígena. Quitiaquez forma part de la Coordinació Nacional de Dones Indígenes de Colòmbia (CONAMIC) i el col·lectiu de pensament Dones, Pau i Seguretat.

D'altra banda, l'institut Roseta Mauri rebrà la conferència "El testimoni de Nahun Lalin en la defensa del territori ancestral, la cultura i els drets col·lectius de les comunitats afrodescendents i pobles originaris, amenaçats pel turisme i la indústria extractiva a Hondures". Lalin forma part de l'Organització Fraternal Negra Hondurenya, que representa el poble Garifuna i lluita pels seus drets socials, econòmics, culturals i territorials.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: