1 de 10
TRÀNSIT

Controls de la Guàrdia Urbana per evitar distraccions al volant

En punts fixos del terme, en franges de matí, tarda i nit, i fins al 9 d'octubre

Un agent del cos, en un control | Guàrdia Urbana de Reus
per M.B., Reus, Catalunya | 3 d'octubre de 2022 a les 10:32 |
La Guàrdia Urbana de Reus portarà a terme aquesta setmana, del 3 al 9 d’octubre, una nova campanya de control i vigilància de seguretat viària, que coordina el Servei Català de Trànsit, "amb l'objectiu de prevenir accidents de circulació causats per distraccions al volant".

Un dels principals motius que genera la distracció del conductor és la utilització del telèfon mòbil durant la conducció, segons el cos, i el seu ús multiplica per quatre el risc de patir un accident i el risc és equiparable a la conducció amb excés d'alcohol. Segons la DGT, des de 2016 les distraccions ja són la primera causa dels accidents mortals. El 2020, en el 31% dels accidents mortals les distraccions van ser el factor concurrent. 

La Guàrdia Urbana desplegarà una vintena de controls en punts fixos als seus torns de matí, tarda i nit. Tanmateix, els agents també denunciaran les infraccions en dinàmic si detecten les infraccions durant el seu patrullatge. Es comptarà amb agents de paisà que alertaran de les infraccions observades per ser notificades a les persones infractores.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: