1 de 10
MEDI AMBIENT

Arriba la segona plantada popular a l’entorn de la Granja dels Frares del Morell

El 15 d'octubre, a partir de dos quarts de 10 del matí

La plantada és el 15 d'octubre | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 3 d'octubre de 2022 a les 10:01 |
L’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora impulsen de manera conjunta, i de cara al dissabte 15 d’octubre, la segona plantada popular a la Granja dels Frares. La iniciativa rep el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en el marc de la línia de subvencions per a actuacions de recuperació de riberes i de millora de l’estat ecològic en rius i zones humides amb acords de custòdia, així com la col·laboració dels Ajuntaments del Rourell i de Vilallonga del Camp.

Està previst que l’esdeveniment comenci a dos quarts de 10 del matí, amb la caminada dels participants des del Centre de Serveis per a la Gent Gran del Morell fins a la Granja dels Frares. En arribar hi haurà temps per esmorzar i exposar les dues activitats que es duran a terme durant la jornada: d’una banda, la plantada, i de l’altra, una sortida de descoberta de l’entorn del riu.

Pel que fa a la plantada, en total es plantaran 345 plantes de 12 espècies diferents típiques d’un bosc de ribera mediterrani i de zones humides. En concret, seran espècies arbòries, arbusts, joncs i plantes aquàtiques d’espècies com àlbers, freixes de fulla petita, tamarius, gatells, saücs, arços blancs, joncs, lliris grocs i bogues. Hi haurà dues zones de plantació: una en l’àmbit de la bassa temporània que s’ha creat en el marc del projecte, i l’altra, al marge dret d’un tram del riu Glorieta. A l’interior del tancat de la bassa s’hi plantaran espècies aquàtiques per acabar de crear un hàbitat propici i amb suficient refugi per als amfibis i la resta d’organismes aquàtics.

Aquelles persones que vulguin participar en la jornada han de formalitzar una inscripció a través de la pàgina web de l’Ajuntament del Morell, o bé trucant al telèfon de l’Associació Aurora, el 977520205. També hi haurà l’opció d’inscriure’s el mateix dia de l’activitat, a l’espai que s’habilitarà a la Granja dels Frares.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: