1 de 10
CASTELLS

Els Castellers de la Vila de Gràcia guanyen la segona jornada del Concurs de Castells amb una diada amb tot descarregat

Els Marrecs de Salt s'adjudiquen la segona posició i Els Nens del Vendrell i els Sagals d'Osona empaten al podi

3 de 8 descarregat pels Castellers de la Vila de Gràcia | ACN
per Reusdigital.cat, Tarragona | 2 d'octubre de 2022 a les 10:50 |
Els Castellers de la Vila de Gràcia han guanyat la segona jornada del XXVIII Concurs de Castells amb el 3de8, 2d8f, que han estrenat, i 4d8. La colla ha obtingut 2255 punts. Els Marrecs de Salt han quedat segons després de descarregar 4de8, 3de8, 9de7 i el 2de7. Els Nens del Vendrell i els Sagals d'Osona han empatat en tercera posició amb construccions de set i de vuit. La diada castellera ha comptat amb disset colles que han portat a la Tarraco Arena Plaçat (TAP) 60 construccions, de les quals només n'han caigut quatre. A més, tretze de les disset agrupacions han fet els seus millors castells i han anat a "màxims". L'organització del certamen ha celebrat el nivell de les colles i ha lloat la seva perseverança.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han esclatat d'alegria quan han aixecat el 2 de 8 amb folre, que han treballat a la descarregada. És la primera vegada que fan la torre aquesta temporada. Els graciencs també han descarregat el 3 de 8 i el 4 de 8 en primera i tercera ronda. El seu cap de colla, Eduard Cecilia, ha afirmat que totes les construccions que s'han vist a la TAP mostren el bon estat de salut del món casteller. "Estic molt content, hem fet la tripleta, tenim ganes de créixer", ha valorat.

Els Marrecs de Salt han necessitat quatre rondes per aconseguir els 1940 punts que li han atorgat la segona posició. La colla ha aixecat el 4 de 8, el 3 de 8, 9 de 7 i el 2 de 7. Els Marrecs han descarregat totes les construccions, que han rebut l'ovació de la plaça. "Com a colla que venim de lluny ens funciona molt bé la TAP, sempre intentem portar els màxims castells, estem especialment contents perquè ho hem descarregat tot", ha afirmat el seu cap de colla, Baltasar Bosch.

Els Nens del Vendrell han descarregat el 4 de 8 a la primera ronda, el 2 de 7 a la segona i han tancat la seva actuació amb el 5 de 7. Han compartit puntuació, 1.160, amb els Sagals d'Osona, els quals han descarregat en quatre rondes el 5 de 7, 4 de 8, 7 de 7, que han hagut de desmuntar en la tercera ronda, i han acabat amb el 2 de 7. "És un orgull compartir el guardó amb els Nens del Vendrell perquè és una colla que admiro fins a l'infinit, hem fet la millor actuació de l'any", ha celebrat la cap de colla dels Sagals, Griselda Riera. Per la seva banda, el cap de colla dels vendrellecs, Jordi Risa, també ha fet una valoració positiva de la jornada i ha destacat que han plantejat una diada de "màxims".

Els Xiquets del Serrallo, l'única colla tarragonina que ha competit aquest dissabte, ha tingut problemes amb la canalla que s'ha fet enrere. Han intentat en dues ocasions el 3 de 8 en les últimes rondes i també han provat sense èxit el 2 de 7 en la segona ronda. Finalment, els del barri mariner han quedat en 21a posició perquè han descarregat un 5 de 7 a la primera ronda i un 2 de 7 a la tercera, que ha rebut una penalització per repetir, de forma consecutiva, la construcció.

Els Castellers de Terrassa - que han quedat cinquens al rànquing-, conjuntament amb els castellers de Sant Cugat, els Xics de Granollers i els de Lleida han fet el 4 de 8 en diferents rondes. Aquestes darreres colles han compartit el sisè lloc amb 1.455 punts. Pel que fa als Bordegassos de Vilanova han necessitat quatre rondes per aixecar castells de set i han quedat en novena posició. Els castellers de la Colla Jove de Barcelona han defensat un 7 de 7 en la primera ronda, només han carregat el 4 de 8 en la segona i han tancat l'actuació amb un 4 de 7 amb agulla.

Els Castellers d'Esplugues, els Xicots de Vilafranca, la Colla Castellera de l'Alt Maresme i la Selva Marítima, els de Poble Sec, els de Cornellà i Sagrada Família han fet majoritàriament construccions de set i han ocupat les últimes posicions de la classificació. La diada ha acabat amb vanos de pilars de totes les colles. Molts castellers s'han reunit al centre de la TAP i amb un to festiu han alçat la canalla a les espatlles per celebrar la seva actuació.

El dispositiu sanitari tanca amb 42 assistènciesEn total, s'han alçat 60 construccions sense comptar els pilars de comiat. L'organització del certamen ha informat que s'ha hagut de fer 42 assistències, de les quals cinc han acabat en derivació. Amb tot, d'aquestes cinc, tres castellers han pogut tornar a plaça després de ser atesos. "Després de quatre anys hem tornat a sentir la il·lusió i l'emoció del concurs", ha destacat el director del Concurs de Castells, Xavier González, qui també ha agraït l'esforç i la feina feta de les colles per recuperar l'espectacle casteller més gran del món.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: