1 de 10
AJUTS ECONÒMICS

​Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant demanarà a la Generalitat que es destini un 50% del Fons de Transició Nuclear als municipis afectats

El Ple de l’Ajuntament ho ha acordat amb els vots a favor del PSC, JxCat, Cs i PP; i els vots en contra de la FIC, ERC i la CUP

El ple ha aprovat la moció aquest dijous 29 de setembre | Cedida
per Redacció, Reus, Catalunya | 30 de setembre de 2022 a les 12:30 |
El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat aquest dijous una moció presentada pels grups municipals del PSC, Cs i PP perquè es destini un 50% del Fons de Transició Nuclear als municipis afectats. Aquests fons són un nou impost creat per la Generalitat dotat aproximadament amb 120 M€/any, dels quals està previst que el 20% , és a dir, 24 M€/any, vagin destinats al desenvolupament socioeconòmic i la transició energètica justa dels territoris afectats.

La moció s’ha aprovat pels vots del PSC, JxCat, Cs i PP i ha rebut l’oposició de la FIC, ERC i la CUP. Acorda demanar al departament d’Empresa i Treball que, al decret que regularà el Fons de Transició Nuclear, s’hi «inclogui un article que estableixi que el percentatge a aplicar als municipis afectats sigui del 50% en lloc del 20% i que la resta dels recursos generats a càrrec d’aquest Fons siguin invertits directament pels diferents departaments de la Generalitat en els territoris on s’han generat aquests recursos».

L'ajuntament considera que el Decret no és prou transparent


El consistori també reclamarà que s’incorpori al reglament «la possibilitat que els municipis, entitats de creació voluntària, organismes vinculats als municipis i entitats supralocals puguin presentar projectes adreçats a afavorir la diversificació econòmica, el desenvolupament sostenible i la generació d’ocupació estructural». A més que «alguns d’aquests ajuts o subvencions es puguin fer de forma mancomunada o en règim de cofinançament».

L'ajuntament considera que el contingut del Decret és insuficient i no respon al principi de transparència que ha de tenir tota normativa, perquè podria generar resolucions arbitràries, per concórrer aspectes merament subjectius. Segons manifesta, la principal mancança que ha detectat en el contingut del Decret és l’absència dels criteris de valoració i ponderació dels projectes a finançar amb aquest Fons i que haurien d’estar recollits en una ordre de bases. Tampoc s’ha definit ni especificat com han de ser els projectes a finançar, esgrimeix l’Ajuntament.

També argumenta que falta per especificar qui compon el comitè d’avaluació. Pel que fa a aquest òrgan col·legiat per a la presa de decisions, proposa la incorporació al comitè de valoració, amb veu i vot, dels ajuntaments on s’ubiquen les centrals nuclears, per garantir la representació municipal.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: