1 de 10
IMPOSTOS

Cambrils congela taxes i impostos de cara al 2023

"Per fer front de manera real i efectiva a la situació actual i de futur", segons el batlle Oliver Klein

Veïnat a Cambrils, en una imatge d'arxiu | E.R.
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 29 de setembre de 2022 a les 17:10 |
L'IBI, la taxa d'escombraries, l'impost de vehicles o les taxes d'ocupació de la via pública no tindran cap increment durant l'any 2023 a Cambrils, tal com han anunciat l'alcalde, Oliver Klein, i el regidor d'Hisenda i Seguretat Ciutadana, David Paul Chatelain, en roda de premsa de presentació de les ordenances fiscals celebrada aquest matí de dijous al consistori cambrilenc.

L'alcalde ha explicat que el govern cambrilenc ha optat per "mantenir l'import de les taxes i els impostos per fer front de manera real i efectiva a la situació actual i de futur, tenint en compte l'encariment de la vida en general".

En aquest sentit, el regidor d'Hisenda ha apuntat que el govern ha "estat molt sensible tant a la situació econòmica com a les previsions a curt i mig termini, que indiquen que es mantindrà una forta pressió inflacionista sobre els preus, especialment en el sector energètic, que està tenint una gran incidència en la despesa de les famílies".

La proposta del regidor d'Hisenda, que es presentarà en un proper plenari, planteja propostes de modificació en sis de les ordenances, basades en qüestions de caire tècnic i jurídic. Com a novetats més destacables, a partir de l'1 de gener els hotels i càmpings podran acollir-se a la bonificació del 50% per instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum, amb les mateixes limitacions establertes per a les naus en zona industrial.

També s'aplicarà una bonificació de l'Impost d'Activitats Econòmiques per a les impreses que incrementin plantilla en els centres de treball de Cambrils. Tanmateix, les zones de càrrega de vehicles elèctrics passaran a considerar-se zona blava i per tant les persones usuàries hauran d'abonar la seva estada en les mateixes condicions que en qualsevol altra plaça d'aparcament de les mateixes característiques. El període de recollida de propostes es va iniciar el mes de juliol, i durant la tramitació es va comptar amb els partits de l'oposició, que van poder fer propostes, alguna de les quals ha estat acceptada, per tal de ser inclosa en la fase prèvia a les al·legacions.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: