1 de 10
JUDICIAL

Fiscalia de Tarragona obre diligències per investigar si hi ha delicte contra el medi ambient en la fuita de nafta

Fonts de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic han reiterat que no es van superar els límits establerts per la legislació en els mesuraments

L'exterior de l'empresa Asesa, on s'ha produït una fuita de nafta. | Mar Rovira/ACN
per Redacció, Tarragona | 29 de setembre de 2022 a les 16:46 |
Fiscalia de Tarragona ha obert diligències aquest dijous per investigar l’episodi de fuita de nafta que va patir dilluns l’empresa Asesa, al polígon petroquímic sud. Segons ha confirmat la fiscal en cap a l’ACN, la unitat del Seprona de la Guàrdia Civil investigarà els efectes de la fuga en un procediment d’ofici.

Si es troben indicis d’un delicte contra el medi ambient, es denunciarà el cas al jutjat competent. L’entitat GEPEC-EdC ha requerit a la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic conèixer l’abast de la incidència, així com el temps d’exposició del producte a l’aire i el valor màxim de concentració de producte. L’entitat també demana revisar els mecanismes i protocols de prevenció i control per evitar nous accidents.

Fonts de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic han reiterat que no es van superar els límits establerts per la legislació en els mesuraments tant manuals com els de les estacions de la xarxa de vigilància i control fets durant la incidència. D’altra banda, han assegurat que facilitaran les dades de la seva competència que siguin requerits.


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: