1 de 10
FIRES I MOSTRES

La Festa del Vi de Gandesa s'obre a tots els cellers de la comarca

Tindrà lloc el 4, 5 i 6 de novembre i la comunicadora i sommelier Meritxell Falgueras en serà la pregonera

La Cooperativa de Gandesa, un dels espais de la festa | Cedida
per Aguaita.cat, Gandesa, Terra Alta | 9 d'octubre de 2022 a les 16:30 |
La Festa del Vi de Gandesa celebra enguany la 35a edició, una destacada efemèride en què els organitzadors, l'Ajuntament, el Celler Cooperatiu i la Societat Unió Gandesana, han decidit "obrir la participació" a tots els cellers de la comarca, inscrits o no a la DO Terra Alta. Es fa, com ha defensat l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, "per treballar pel bé del món del vi". L'any passat, en un context de restriccions per la covid, van passar per la fira prop de 3.000 persones i es van repartir 14.500 degustacions. Els organitzadors mantenen els actes emblema. L'Antic Molí servirà l'àpat de la Nit de les Garnatxes, i Vadevi i els premis Vinari s'encarregaran del concurs, que té inscripció gratuïta. La mostra de vins estrena una Gastroàrea.

Al llarg de tots aquests anys, la Festa  del Vi de Gandesa ha esdevingut, sense cap dubte, el gran aparador dels  vins que s’elaboren a la Terra Alta, no només pel nombre de cellers que hi  participen sinó també per la gran afluència de públic, amb més de 14.000  degustacions servides l’any passat. 

Enguany se’n celebra la 35a edició, concretament els dies 4, 5 i 6 de  novembre, amb la recuperació de tots els actes que per causa de la  pandèmia de Covid havien estat suspesos, per exemple l’Aperitiu-Sopar del  dissabte al vespre al Celler Cooperatiu de Gandesa. 

Com ja és tradicional, el divendres tindrà lloc la 15a Nit de les Garnatxes  Blanques a la sala de premses del Celler Cooperatiu, un sopar maridatge  servit pel restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona (amb una Estrella Michelin). 

Aquella mateixa tarda (dia 4), s’obrirà la Mostra de Vins de la Terra Alta amb  el pregó de la prestigiosa sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras, que ha publicat quatre llibres relacionats amb el món del vi, i ha sigut  guardonada com a Millor Sommelier el 2011, ‘Náriz de oro’ de Catalunya el  2006 i amb el millor blog de vins dels Gourmand Awards el 2019. 
 

La sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras serà la pregonera de la Festa del Vi de Gandesa d'Enguany  Foto: Nona Arruga


La Mostra de Vins restarà oberta durant tot el cap de setmana i es clourà  diumenge amb el tradicional Dinar de la Clotxa, amenitzat per la Tuna Folk. 

Novetats d’enguany 

Amb el suport i direcció tècnica del mitjà de comunicació especialitzat en el  món del vi, VadeVi, i els reconeguts Premis Vinari, s’ha organitzat un  concurs dels millors vins de la Terra Alta amb les següents categories: blancs  joves, blancs criança, negres joves, negres criança, rosats, ancestrals i  dolços, rancis i postres. S’atorgaran tres premis per categoria i un Premi  d’Or al vi que hagi obtingut la puntuació més alta d’entre tots els inscrits. Divendres (dia 4) al matí es farà el tast classificatori al Palau del Castellà de  Gandesa, obert al públic. 

Per primer cop en els darrers anys, a la totalitat d’actes de la Festa del Vi  podran participar-hi tots els cellers que elaborin vins amb raïms de la zona  vinícola de la Terra Alta, amb independència de la seua adscripció a la DO i  d’on tinguin ubicat el celler. El mateix succeirà amb el Concurs de Vins, al  qual podran presentar-se tota classe de vins, reconeguts o no per la  Denominació d’Origen, com per exemple els vins elaborats amb el mètode  Ancestral, que cada cop tenen més volada i acceptació. 

Així mateix, i per primer any, s’instal·larà una Gastroàrea d’establiments de  restauració de Gandesa on els visitants a la Mostra podran gaudir de tapes,  punxadetes i altres plats elaborats amb productes de KM0. 

Completaran la festa, el concert i el ball a la Societat Unió Gandesana i una  festa per al jovent al Poliesportiu de Gandesa organitzada per l’associació  ‘Nom Calsigos’. 


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: