1 de 10
ENERGIA

Mostra d’estalvi i gestió energètica sostenible a Reus

Els dies 6 i 7 d’octubre a la plaça de la Llibertat

El regidor Daniel Rubio | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de setembre de 2022 a les 12:09 |
La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de la regidoria de Benestar Social, organitza els propers dies 6 i 7 d’octubre a la plaça de la Llibertat una mostra d’estalvi i gestió energètica sostenible amb diverses accions de conscienciació al voltant de l'eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

L’activitat s’emmarca en les accions previstes amb motiu de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible. Al llarg de les tardes del 6 i el 7 d’octubre, en horari de dos quarts de 5 a dos quarts de 9 del vespre, la plaça de la Llibertat serà l'escenari de diverses activitats familiars i la mostra de iniciatives sostenibles i d’estalvi energètic.

Les persones assistents podran visitar una casa energèticament sostenible. Es tracta d’un habitatge totalment autònom en matèria d’energia elèctrica gràcies a l’aprofitament de l’energia solar amb plaques fotovoltaiques i de la connexió a un vehicle elèctric que fa la funció de bateria i alimenta l’habitatge a les hores que no hi ha sol. Aquesta llar també incorpora una petita exposició amb consells d’estalvi energètic.

També hi haurà un estand del Punt d’Assessorament Energètic de Reus, que gestiona la regidoria de Benestar Social, on les persones que vulguin es podran assessorar en matèria d’estalvi en les factures d'electricitat, d'aigua i de gas de la seva llar.

Respecte al públic familiar, al llarg de les dues tardes, les famílies amb canalla podran gaudir d’un laberint gegant on hauran de resoldre enigmes relacionats amb l’estalvi d’energia. L’entrada és oberta i no caldrà fer inscripció prèvia per participar-hi. També s’ha programat una activitat de conta-contes dirigida als més petits.

La mostra comptarà amb la participació de tres empreses d'instal·lació de plaques solars fotovoltaiques on les persones interessades podran demanar informació i pressupost per portar a terme aquesta inversió a les seves llars. En la mostra també hi participarà Aigües de Reus amb un font de dispensació d’aigua.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha destacat que “aquests tipus d’accions divulgatives cobren ara més sentit que mai amb un context ple d’incerteses en el qual podem comptar amb algunes certeses, com que l’estalvi d’energia i la seva producció a través de fonts renovables com el sol ens ajuda a ser menys dependents del context internacional”. 
 

Cartell de l'esdeveniment Foto: Reus.cat

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: