ESPORT BASE

Tornen a posar en marxa el programa «Cap nen sense saber nedar»

Hi prenen part 1.160 alumnes de 31 escoles de Reus, dels quals 86 provenen de les escoles d’educació especial

Imatge d'arxiu d'un nen, als Ploms | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de setembre de 2022 a les 11:56 |
El 3 d’octubre es posarà en marxa una nova edició del programa Cap nen sense saber nedar, que impulsa la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus. Aquest curs participaran en el programa un total de 1.160 alumnes de 31 escoles de la ciutat, dels quals 86 provenen de les escoles d’educació especial. Per aquesta temporada s’ha previst un canvi de format que "aposta per un model més concentrat i es passarà a realitzar les 20 sessions en un sol trimestre amb una periodicitat de dues sessions setmanals", segons ha apuntat el regidor Josep Cuerba.

El programa va néixer l’any 1986 i en el transcurs d’aquests anys no havia patit cap modificació significativa tant a nivell metodològic com de continguts. L’aturada "provocada per la pandèmia" (el programa es va haver d’interrompre a meitat del curs 2019-2020 i entre 2020 i 2022) "ha permès juntament amb la comunitat educativa treballar sobre els fonaments tècnics, pedagògics i metodològics del programa, per a ajustar-lo a les necessitats reals i fer-lo el mes efectiu possible", ha dit Cuerba.

Aquest ha exposat que arran de les avaluacions dels alumnes, les aportacions del professorat i dels tècnics de la piscina, es va observar que molts dels alumnes arribaven al curs amb la competència de saber nedar adquirida i la periodicitat d’una sessió setmanal dificultava l’aprenentatge i provocava llargs períodes d’inactivitat per l’afectació de les festes escolars i de les vacances. El nou format, doncs, concentra les 20 sessions en un trimestre amb una periodicitat de dues sessions setmanals.

Els nivells d'ensenyament seran tres. L'1, per adquirir el domini del medi aquàtic i desplaçaments bàsics; el 2, d'iniciació a la tècnica d’estils; i el 3, de perfeccionament de la tècnica d’estils. El programa, que s'allargarà fins a finals de maig, és totalment finançat per la regidoria d’Esports. Es desenvoluparà en horari lectiu a les piscines del Reus Deportiu i Reus Ploms i "disposa de personal tècnic especialitzat que garanteix un correcte desenvolupament de les sessions", ha precisat Cuerba. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: