1 de 10
SOCIETAT

Es presenta a la Cambra de Reus el llibre «Conversaciones con Antonio Pont»

Una imatge de l'acte | Cambra de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de setembre de 2022 a les 11:04 |
“Les persones que em coneixen em van dir que aquest llibre em retrata molt bé i que no tingués por, ja que els meus enemics ho continuarien essent”. Així va definir l’empresari targarí i president d’honor del grup Borges, Antoni Pont i Amenós, el llibre Conversaciones con Antonio Pont que dimecres es va presentar públicament a la sala d’actes de la Cambra de Reus.

Una obra, elaborada pel periodista Joan Antoni Domènech, que, sense ser una biografia, repassa la dedicació que Pont ha tingut a la seva vida empresarial, i també a la societat civil. “Llegint, el que subratllaria és la forta personalitat que té en Pont”, va explicar el periodista Joan Tapia, encarregat de presentar l’obra. Fou el 4 d’octubre del 1957 quan Antoni Pont va arribar a la ciutat de Reus.

El periodista, exdirector de La Vanguardia, va apuntar també que “els empresaris han d’estar relacionats amb l’àmbit públic perquè la seva empresa tiri endavant”. Tapis va posar molt d’èmfasi en la col·laboració publicoprivada, que segons les seves paraules, és essencial per fer avançar les societats.

Al seu torn, el president de la Cambra, Jordi Just, va comentar que “fer que l’empresari reveli quins han estat els seus errors és quelcom difícil d’aconseguir, sobretot en un país on el fracàs empresarial està mal vist, a diferència dels Estats Units”.

L’autor del llibre, Joan Antoni Domènech, va confessar que, mentre mantenia les converses amb Pont, a casa de l’empresari, va tenir por que l’obra acabés esdevenint una laudatio. Tot per la gran quantitat d’aspectes de la vida empresarial i social on Pont ha estat present.

Els ingressos derivats de la venda d’exemplars de l’obra es destinaran a la Fundació Banc d’Aliments de les Comarques de Tarragona. Un gran binomi “De tot el que portes posat, el més important és l’actitud, en Pont va venir de Tàrrega a Reus i es va embolcallar de ciutat, se la va fer seva”, va expressar l’alcalde, Carles Pellicer, qui també va voler remarcar la figura de Mercedes Soriano. “Juntament amb l’Antoni, han format, com a matrimoni i com a persones, un tàndem molt rellevant”, va recalcar el batlle. 

També us pot interessar:
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: