1 de 10
ENTITATS

El GEPEC-EdC requereix informació de la fuita de nafta al polígon sud de Tarragona

L'entitat ambientalista recorda que en els últims dos anys hi ha hagut sis incidents amb la indústria química

Un dels tècnics de l'Oficina de Gestió Ambiental dels serveis territorials d'Acció Climàtica mesurant la qualitat de l'aire a l'entrada de l'empresa Asesa. | Mar Rovira/ACN
per Redacció, Reus, Catalunya | 29 de setembre de 2022 a les 10:49 |
El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) ha fet un requeriment a la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, a fi que sigui informat sobre l'abast de la fuita de nafta d'aquesta setmana al polígon químic sud de Tarragona. Concretament, volen saber el temps durant el qual s'ha registrat la concentració alta de la nafta en aire, el valor de la concentració màxima del producte, les mesures preses per l'administració, la seva causa i altres aspectes rellevants.

Sis episodis d'alerta en dos anys


L'entitat enumera fins a sis episodis d'alerta al polígon sud en els darrers dos anys, des de l'explosió a IQOXE fins a la fuita d'amoníac del passat mes de juny a Elix Polimers, passant per una punta d'emissió d'àcid sulfhídric i benzè a Repsol, una fuita d'oli a Dow, una fuita de gas a BASF i una fuita d'etilè a Dow.

El GEPEC–EdC assegura que "les mesures de seguretat han millorat una mica a les empreses, i que en els casos que s'exposen, no es van haver de lamentar danys personals, lògicament exceptuant el desgraciat i gravíssim accident de l'empresa IQOXE. Però també cal recordar que hi ha hagut accidents a l'àrea metropolitana de Barcelona, amb vessaments, fuites i incendis importants, i que han causat forts impactes al medi ambient".

GEPEC-Edc reclama la revisió dels protocols de seguretat


"En qualsevol cas, hi ha tota una sèrie de mecanismes de control i prevenció que són responsabilitat de l'administració", sobre els quals l'entitat es pregunta si es porten a terme de forma periòdica i correcta: "funcionament dels controls periòdics rutinaris a les empreses, sistemes de prevenció d'accidents, grau de coneixement per part de la població dels protocols de seguretat, etc.".

Com a conclusió, el GEPEC–EdC demana que "es revisi el funcionament de tots aquests protocols, i que siguin portats a terme de forma diligent per part de l'Administració, a fi i efecte que no s'hagi de lamentar cap altre accident més en danys a persones o medi ambient, i molt menys com el que va tenir lloc a l'empresa d'IQOXE".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: