1 de 10
teatre

Reus exporta el cicle «Grans Mestres» arreu dels Països Catalans

Tres peces del projecte es representaran als centres Caixa Fòrum de Palma, Girona, Lleida, Tarragona i València

Una imatge del Fortuny | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de setembre de 2022 a les 10:40 |
El Consorci del Teatre Fortuny de Reus i la Fundació "la Caixa" han renovat l'acord de col·laboració signat per primer cop el 2021 i que permet exportar els espectacles del Cicle Grans Mestres a diverses seus de Caixa Fòrum. Amb aquest nou acord, en el marc de la temporada 2022/ 2023 es duran a terme les representacions de diverses obres de teatre als centres de Caixa Fòrum de Palma de Mallorca, Girona, Lleida i Tarragona, ampliant-se, a partir del gener de l'any vinent, a la seu de València.

El Cicle Grans Mestres del Teatre viatjarà per diferents centres culturals "amb l’objectiu d’apropar a l’espectador, d’una manera sòbria i amb la màxima excel·lència artística possible, una selecció dels textos teatrals més importants de la literatura dramàtica universal, recitats per les millors veus i intèrprets d’aquest país", segons s'ha apuntat aquest matí de dimecres en roda de premsa.

L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que són les dues institucions que formen el Consorci del Teatre Fortuny han celebrat aquest acord de col·laboració amb la Fundació ”la Caixa” ja que "permet que més persones i de més municipis puguin gaudir de les obres programades pel Cicle Grans Mestres, dirigit pel reusenc Francesc Cerro", segons s'ha assenyalat.

Amb la col·laboració de la Fundació ”la Caixa” s’ha establert la cessió de tres de les peces teatrals del Cicle Grans Mestres per tal que siguin representades als espais que l’entitat té a Tarragona, Lleida, Girona, Palma de Mallorca i València, des d’aquest mes de novembre fins al maig de l’any 2023. Des de la Fundació “la Caixa” s’ha explicat que, “treballem per divulgació cultural i científica a través de la seva xarxa de nou centres CaixaForum i Museu de la Ciència CosmoCaixa, així com a través de més de 4.000 activitats que s'estenen per tot l’estat i Portugal". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: