1 de 10
CINEMA

Un homenatge als cinèfils de Cambrils i el Camp

La fotogràfa Lucía Perera retrata públic d'una sala per "reivindicar" el visionat de pel·lícules a la gran pantalla ara que proliferen les plataformes en "streaming"

Perera va retratar el públic del cinema de Cambrils tot veient una pel·lícula | Lucía Perera/ Rambla de l'art
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 27 de setembre de 2022 a les 20:00 |
A principis de mes, prop d'una vintena de persones es van citar a la sala del cinema Rambla de l'art de Cambrils amb la fotògrafa Lucía Perera per explicar la seva relació amb la sala i deixar-se retratar mentre visionaven una projecció. Mentrestant, aquesta va anar captant les emocions dels cinèfils, "com si es tractés d'un reportatge".

L'experiència de veure una pel·lícula a la salaEl resultat d'aquesta experiència s'ha convertit en un treball que s'exposarà al hall del cinema des del divendres 30 de setembre (la inauguració serà a les 8 del vespre). En paraules de Parera, el cinema "va néixer com un espectacle col·lectiu a les grans sales, i ara s'ha transformat no només quant a la producció, sinó també pel que fa a la manera que tenim de veure'l i experimentar-lo".

El cert és que les pel·lícules "ja es veuen molt sovint a les plataformes d'streaming, ordenadors i fins i tot telèfons. Pot semblar que és més còmode, però hem de ser conscients que l'experiència no té res a veure amb veure un film a la sala, en una gran pantalla", reivindica la fotogràfa, la trajectòria de la qual va arrencar el 2007, i que s'ha especialitzat en fer retrats. 

L'exposició, diu, vol retratar el públic que dona el seu suport al cinema local i alternatiu, "com és el cas del de Cambrils". L'objectiu, doncs, és "reivindicar l'experiència d'anar al cinema". Quelcom que creu que "mai" s'hauria d'extingir, per "moltes plataformes" que sorgeixin. 

Les fotografies de Parera podran veure's al hall de la Rambla de l'art de Cambrils fins al proper mes de desembre. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: