1 de 10
ENTITATS

Cent anys de música a Reus resumits en un llibre

Enric Tricaz és l'autor de l'obra "Una vida per la música (1921-2021)", en la qual repassa la història de l'Associació de Concerts de Reus

El llibre de Tricaz segueix la centenària trajectòria de l'associació | MSB
per M.B., Reus, Catalunya | 29 de setembre de 2022 a les 08:00 |
El radiofonista Enric Tricaz és l'autor d'un llibre que aviat serà a l'abast dels lectors i que se centra en la història de l'Associació de Concerts de Reus. A Una vida per la música (1921-2021), s'explica "la gran o petita història" de l'entitat a partir d'un itinerari per cadascuna de les temporades musicals organitzades per l'ens, segons s'assenyala des de l'editorial Cossetània, l'encarregada de publicar l'obra. 

Pau Casals, Montserrat Caballé...El llibre, doncs, "explica els avatars de l’època en un marc històric del que passava al món en general i a casa nostra en particular". Igualment es tracta d'un treball en què Tricaz comenta "els concerts més destacats", o almenys en fa el seu resum.
 

Montserrat Caballé, amb representants de l'associació, a Reus el 1964 Foto: Cedida


Són 100 anys d’història de l’entitat "on, com és lògic, ha passat de tot; des d’angúnies econòmiques fins a grans triomfs", s'apunta des de Cossetània. Gràcies a l'associació han actuat a Reus grans artistes internacionals, com Pau Casals, Montserrat Caballé, Arthur Rubinstein i d’altres "tan o més famosos".

Un amant de la històriaTricaz ha volgut, a Una vida per la música, recórrer la trajectòria d'una entitat que "durant un segle ha portat el món de la música com a bandera cultural, amb majúscules, de la ciutat" de Reus.

Gran amant de la història, Tricaz ha seguit la de Reus, ha ofert conferències i ha col·laborat en distints diaris i revistes. També va dirigir durant un espai curt de temps la Revista del Centre de Lectura. Ha fet alguna incursió al teatre dirigint, al Bravium, sis obres i actuant en d’altres.

És l'autor de dos llibres publicats: Homes i dones pels carrers de Reus i Històries del segon pis, una col·lecció de contes curts juntament amb altres escriptors. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: