1 de 10
POLÍTICA

La CUP insta l'ajuntament a blindar el dret a l'habitatge

Imatge d'un bloc de pisos en construcció, al Carme, a Reus | MBO
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 de setembre de 2022 a les 13:32 |
La CUP Reus ha denunciat "l’incompliment sistemàtic" de la llei 24/2015 en matèria d’habitatge i ha exigit a l’ajuntament que en "blindi" al dret per als habitants de la ciutat. El regidor Edgar Fernández ha criticat que la llei "encara no s’hagi desplegat; la democràcia només serveix per a qui té poder", ha denunciat.

Fernández ha subratllat que la mort de la veïna Rosa Pitarch, el novembre de 2016, ha quedat "impune precisament per la falta de desplegament de la llei". El cupaire ha destacat que la llei posa sobre la taula les necessitats de les famílies més vulnerables i ha criticat que només s’hagi posat en marxa quan hi ha hagut mobilitzacions de la PAH o el moviment per l’habitatge, entre d’altres.

El regidor anticapitalista ha exposat que s’han iniciat "molts expedients" per desnonaments de famílies vulnerables a qui no s’havia ofert un lloguer social al mateix habitatge, tal i com obliga la llei: 141 en total, segons les seves dades. Ha desgranat que, d’aquests, 57 han estat finalitzats i s’han imposat sancions de 30.000 euros cadascun, d’un barem que "podia anar entre els 9.000 i els 90.000 euros. És una qüestió de voluntat política: els recursos els tens quan els vols tenir», ha etzibat Fernández.

El cupaire ha plantejat tres exigències al govern municipal. En primer lloc, la "convocatòria urgent" del Consell Municipal de l’Habitatge, "perquè expliqui en un informe què estan fent i treballant o a qui es podria sancionar, entre d’altres". En segon lloc, el cupaire ha denunciat que, si bé la mort de la veïna Rosa Pitarch ha quedat "impune" perquè el reglament "no estava desenvolupat i per això no el van aplicar, d'aleshores ençà no hi ha hagut cap canvi". El regidor ha criticat que el centre social El Roser "no s'hagi posat en marxa" i que la regidoria de Serveis Socials "fa temps que no té regidor. La regidora Vilella va dimitir de les seves responsabilitats, que no del càrrec; el regidor Aluja no està en condicions d’assumir la feina; i és públic i notori que l’alcalde Pellicer, que n’ha assumit les competències, ni ho recorda. Hi ha una negligència constant als Serveis Socials per part d’aquest govern; sort de la capacitat de l’equip tècnic", ha conclòs el cupaire.

En tercer lloc, Fernández ha criticat que la regidora Marina Berasategui hagi renunciar a fer la política que inicialment volia fer en clau habitacional tot apuntant que "ha fet reformes urbanístiques i ha mantingut l’estratègia política del govern anterior, amb un centre i nord de cartró-pedra i un sud oblidat", ha sintetitzat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: