1 de 10
ARXIVÍSTICA

En restauració el plànol de Reus de Pere Caselles

La peça, de grans dimensions, data de l'any 1893 i representa la ciutat de l'època amb gran detallisme

La regidora de Participació Ciutadana, Montserrat Flores, i l'arxivera, Elisenda Cristià. | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 27 de setembre de 2022 a les 13:32 |
El plànol de la ciutat de Reus de l’arquitecte Pere Caselles es traslladarà aquesta setmana al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. La intervenció d'aquesta, datada de l’any 1893, forma part del projecte de restauració i preservació del patrimoni documental reusenc. 

El projecte té un cost de 10.476 euros


El document està format per tres fragments, que col·locats un al costat de l’altre conformen un plànol de la ciutat de l’any 1893, representant un Reus que acabava de traspassar les muralles. Inclou el nom dels carrers i l’amplada de la façana de les finques i destaca per les seves grans dimensions (5,5m x 5,3m), una representació a escala 1:300

La peça és de paper adherit sobre tela de cotó i pel que fa a la conservació cal tenir en compte que presenta estrips i deformacions. La proposta de restauració inclou, a més dels processos bàsics, corregir aquestes deformacions, consolidar els estrips i reintegrar les pèrdues, a més de fer-ne una reproducció fotogràfica. 
 

El plànol de Reus dissenyat per l'arquitecte Pere Caselles del 1893 Foto: Estel Romeu


El plànol destaca també per la seva importància històrica i urbanística, ja que representa la ciutat amb gran detallisme. La restauració té un cost de  10.476 euros, 3.142 dels quals seran aportats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya com a subvenció. Es preveu que els treballs finalitzin a finals d’any i que el 2023 es pugui fer una presentació pública, previsiblement amb motiu de la Setmana dels Arxius. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: