1 de 10
art

El festival A Cel Obert tindrà lloc del 7 al 9 d'octubre, en una quinzena de patis de Tortosa

El festival converteix espais històrics en escenaris de creacions artístiques, pensades per professionals del món de l’art, l’arquitectura i el disseny

Presentació de la novena edició del Festival d'Art Efímer de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
per Aguaita.cat, Tortosa | 4 d'octubre de 2022 a les 08:15 |
Del 7 al 9 d’octubre, Tortosa acull la 9a edició del Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert, que pretén fomentar l’interès dels ciutadans i visitants envers el patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat. El festival converteix espais històrics en escenaris de creacions artístiques, pensades per professionals del món de l’art, l’arquitectura i el disseny

Este any el festival torna a coincidir amb la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni , una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra a Catalunya des del1991. Municipis i entitats d’arreu de Catalunya se sumen a la festa major del patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant estos dies, per apropar la riquesa i la diversitat del patrimonicultural a la ciutadania.

En esta edició de l’A Cel Obert es poden visitar 15 espais, 13 al nucli antic de la ciutat i dos a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús. Amb l’objectiu de mantenir la coherència i vinculació entre totes les intervencions, i per commemorar el centenari de la mort del músic i compositor tortosí Felip Pedrell, el tema vehicular d’esta edició és el ritme.

Compten amb cinc obres seleccionades per convocatòria, que es poden visitar al pati del Palau Montagut, al Passatge Franquet, al pati del Monestir de la Puríssima Concepció Victòria, al pati de Sant Jordi iSant Domènec i al pati de Sant Jaume i Sant Maties.

El jurat encarregat de seleccionar-les estava format pel president Enric Roig, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa; Cinta Masdeu, arquitecta i membre de la Junta de l’Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del COAC; Marc Aureli Santos, arquitecte, Director dels Serveis d'Arquitectura Urbana i Patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona i representant de l’ARQUIN-FAD; Xènia Gaya, dissenyadora, gestora cultural i fundadora de Col·lectiu Cultura, i Maria Bernad, dissenyadora gràfica i d’interiors, membre de l’Associació A Cel Obert i cofundadora del festival.

De nou, compten amb una instal·lació derivada del projecte Transefímers de la Xarxa Transversal, situada a la Cripta de l’Església de la Reparació, espai Mossèn Sol.
En l’àmbit acadèmic, continuen la col·laboració amb l'Escola per l'Art i la Cultura de la Diputació a Tortosa, que ens ha cedit el seu claustre per tal que estudiants del curs d’Arquitectura Efímera de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus, instal·len una obra desenvolupada des de la mateixa escola.

A més a més, per celebrar els 70 anys de formació artística i dinamització cultural a peu de carrer de L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, transformada en l’Escola per l’Art i la Cultura, podreu gaudir de l'obra En la clara nit... d’Arenas posibles, ubicada a la plaça de Sant Joan.

Al pati del Museu de Tortosa, trobareu la instal·lació col·laborativa realitzada per alumnes de 13 centres educatius de la ciutat amb l’objectiu d'apropar l’art al públic més jove i fer-lo partícip del festival.

Per primera vegada, el pati del Palau Oriol i el pati d’entrada del Convent de Santa Clara formen part del festival. En aquests espais trobareu les obres Rèplica i A tempo, dels artistes convidats d’esta edició. Enguany podreu endinsar-vos, també, en una exposició retrospectiva situada al pati del Palau Despuig, que us recordarà les 54 instal·lacions que han format part d’A Cel Obert durant les últimes vuit edicions.

A l’EMD de Jesús, trobareu la instal·lació convidada Soleil des Jardins al Claustre
de l’edifici de la Immaculada, Espai Immart, i podreu tornar a visitar el pati del Convent de les Carmelites Descalces on trobareu Esperança, una obra desenvolupada des de l’organització del festival.


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: