1 de 10
PATRIMONI

Reus Ocult torna per fer valer el patrimoni local

Dissabte i diumenge es poden visitar espais i edificis rellevants no sempre coneguts per al gran públic

Una imatge de l'exterior de l'escola Prat de la Riba, un dels espais que es podran visitar pel Reus Ocult d'enguany | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 d'octubre de 2022 a les 12:00 |
"Mostrar i fer valer el patrimoni, però també, fomentar l’esperit crític de la ciutadania" són els objectius de l’Associació Espais Ocults que es posen especialment de manifest en la que és la seva activitat més destacada, el Reus Ocult. Puntualment, des de fa vuit anys, aquesta activitat s’ha fet un lloc en el calendari cultural de la ciutat.

Enguany, nous espaisAixí doncs, el dissabte dia 8 i diumenge dia 9 d'octubre, s’oferiran diverses visites a diferents punts de la ciutat. Després de dos anys en què l’associació ha estat capaç de mantenir el Reus Ocult adaptant-se a l’excepcionalitat de la situació, "tornem a la normalitat amb una aposta ambiciosa com és l’obertura de tretze espais i el retorn al format habitual", segons l'entitat.

Per tant, les persones interessades a participar en aquesta activitat, només caldrà que vagin a l’espai que volen conèixer (hi trobaran un tòtem identificatiu i voluntaris que els rebran) i quan s'arribi als 15 visitants, s'iniciarà la visita. Com sempre, un dels pilars que permetrà que el Reus Ocult es dugui a terme, seran els prop de 100 voluntaris que hi participen de manera desinteressada.

L’associació tindrà un punt d’informació general a la plaça del Mercadal per donar a conèixer els diferents espais visitables i qui ho cregui oportú, podrà donar suport material a l’associació o fer-se soci de l’entitat per al període 2022-2023. En aquest sentit, el col·lectiu ha apuntat que ja té ja preparada una activitat per als nous associats, a principis de novembre.

En l’edició d’enguany s’ofereixen un total de nou espais totalment nous i quatre que ja s’han mostrat en altres edicions. El centre de la ciutat és present amb l'acollidor pati de la Casa March o l’escola Prat de la Riba, però el protagonisme el tindran espais que se situen en els vèrtexs d’un gran quadrat. Per una banda, es podran visitar masos com el Tallapedra, Parsifal i Vil·la Maria.

Per altra banda, tindrem espais amb vocació de servei públic, com el centre el Roser (antiga escola bressol i presó), l’institut Gabriel Ferrater o el modern edifici de la Fundació Rosa Maria Vívar. També es podran visitar espais industrials com l’antiga fàbrica Baget o la foneria Ginfer i, finalment, tindrem espais dedicats a l’espiritualitat com el Santuari de Misericòrdia, la seu de les Claretianes o el curiós i modern espai del columbari de la parròquia de Sant Joan. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: