1 de 10
PORT TARRAGONA

​El Port Tarragona aplica noves mesures en l’estiba per descongestionar els molls

Les empreses reforcen els equips d'estiba amb treballadors d'ETT i reassignant de moll a vaixell personal eventual habilitat

El Port de Tarragona adopta mesures per resoldre la congestió de les seves instal·lacions | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 27 de setembre de 2022 a les 10:05 |
Un reforç en els equips d’estiba és una de les mesures extraordinàries que ha adoptat el Port de Tarragona per resoldre la situació de congestió de les seves instal·lacions. Els molls de Tarragona acumulen vaixells pendents de ser carregats i descarregats a causa dels baixos rendiments de les operatives portuàries d'aquests dos últims mesos.

L'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) va requerir fa dues setmanes a les empreses estibadores "que activin els mecanismes necessaris per descongestionar el Port i atendre degudament les càrregues i descàrregues de vaixells”. A partir d’aquest dilluns 27 de setembre, les empreses han començat a aplicar les mesures complementàries per mobilitzar més personal. 

Previsions fortes per al mes d'octubre


Per augmentar la capacitat de l’estiba en un 30%, es contractaran treballadors en empreses de treball temporal (ETT). A més, també es destinaran a vaixell els eventuals que abans duien a terme tasques complementàries, de manera que s’han reforçat els equips. Aquestes mesures anticipen un mes d’octubre que es preveu intens a les dàrsenes tarragonines, on s’esperen unes 400.000 tones de cereals d’importació addicionals per les males collites d’Espanya i França.

L’Autoritat Portuària de Tarragona celebra la creació de tres eixos de diàleg entre empreses i treballadors per desencallar aquesta situació. Un dels eixos ha permès implementar mesures extraordinàries per descongestionar el Port i destensar la cadena logística d’agroalimentaris. El Port de Tarragona és el port de l’Estat i el Mediterrani amb més volum de trànsit de cereals. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: