1 de 10
SANTA TECLA 2022

Milers de tarragonins acomiaden les festes de Santa Tecla

El concert Vesperae Tarraconensis s'ha celebrat aquest vespre a la Catedral de Tarragona

Un rètol amb el Visca Santa Tecla i amb el logo dels 700 s'han encès quan ha acabat la traca. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 26 de setembre de 2022 a les 08:39 |
Nit de comiat a Tarragona. Una de les festes majors més especials -per commemorar els 700 anys de l'arribada de la relíquia del Braç de Santa Tecla i per tornar a la normalitat sense restriccions- diuen adeu i ho han fet amb milers de tarragonins al carrer. La Rambla Nova, punt de trobada del Correfoc a partir de les deu de la nit, acollia una gentada disposada a gaudir d'un acte que havia arribat a córrer perill. La seva celebració un diumenge -l'endemà del dia previst- no ha impedit una assistència massiva tant a les diverses carretillades com a la traca final.

El Ball de Diables de Torredembarra, el de Vila-seca, el de Valls, el de Tarragona, la colla de Diables Voramar del Serrallo, el Drac de la Geltrú, el Xaloc de Salou, el Drac de Tarragona, el Bou, la Víbria i el Griu han estat els protagonistes d'una nit plena de foc i fum. Quan han tocat les dotze, i un cop havent fet els tombs habituals a tota la Rambla, les diferents colles han encès conjuntament els seus elements. Els petards marcaven el camí per a centenars de corredors, que no es volien perdre el "Visca Santa Tecla", aquest cop acompanyat del logo del 700 aniversari. Al cel, i a diferència dels últims dos dies, el que s'hi veia era el castell de focs. L'únic, de fet, que s'ha pogut veure donat que divendres es va suspendre.

I a la mateixa hora que els carrers del centre s'omplien de fum, a la Catedral s'hi celebrava el concert de cloenda de la commemoració dels 700 anys de la relíquia. Vesperae Tarraconensis, la Catedral del so ha tingut dues sessions i ha estat dirigit per Xavier Pastrana. Cinc corals tarragonines hi han pres part, així com els solistes Marta Mathéu i Roder Padullés, i un grup instrumental de dotze vents i l'orgue de la Catedral. En total, 150 músics i cantaires.

 

La Catedral de Tarragona, aquesta passada nit, durant el concert de cloenda de les festes. Foto: Tjerk van der Meulen

 

El Correfoc de Santa Tecla finalment s'ha pogut celebrar aquest diumenge. Foto: Josep M. Llauradó

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: