1 de 10
MISERICÒRDIA 2022

Visca la Mare de Déu de Misericòrdia!

La Baixada del Ball de Diables, l'encesa del Drac i de la Víbria i la Carretillada, moments destacats del vespre festiu al Santuari

El Santuari de Misericòrdia ha aplegat les últimes actuacions de la festa major. | Tània Sala
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 de setembre de 2022 a les 21:55 |
Els actes principals de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia han seduït els veïns del passeig, el Santuari i el seu entorn. La baixada del seguici festiu, al migdia, ha anticipat ja el que s'ha viscut aquesta tarda. Centenars de persones, de totes les edats, s'han volgut sumar a una celebració que, enguany, després de dos anys de covid, i perquè finalment el temps ha respectat, s'ha dut a terme amb normalitat. 

De bon matí, doncs, petits i grans s'han aplegat al llarg del passeig de Misericòrdia. Hagin estat elements com el Lleó o l'Àliga, per esmentar-ne un parell, o grups de ball, tots i cadascun han fet feliços els presents. L'any passat ja van baixar, és cert, però encara amb restriccions; aquest diumenge, sense cap limitació i amb el cel serè, han estat els protagonistes. Cal recordar que, com que el passat divendres la pluja ens va fer la guitza, la cercavila dels petits tindrà lloc de cara a la tarda d'aquest proper dilluns, dia 26. 


A l'entorn de Santuari, un dels moments a destacar del matí de Misericòrdia ha estat la solemne missa de les 11. Per tot plegat, doncs, els reusencs que s'han adreçat a l'escenari de la festa n'han pogut copsar el seu fort batec.
 

El Santuari de Misericòrdia ha aplegat les últimes actuacions de la festa major Foto: Tània Sala


Al torn de tarda, i després del dinar de les colles i entitats, hem tornat a la festa a quarts de 6. Uns i altres han ballat distribuïts per la plaça de davant del Santuari. Gegants, nanos, grups i bèsties han fet les delícies de petits i grans, a l'espera d'un altre dels grans moments tradicionals de l'anomenada festa major petita: el ball solemne de l'Àliga. Abans, això sí, els Xiquets han brindat als reusencs una actuació castellera després de la magnífica Diada de Misericòrdia del passat dissabte. 

Seguidament, els devots han entonat la cantada dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia, amb l'Orfeó Reusenc. Cap a la recta final, a partir de dos quarts de 8, ha arrencat la Baixada del Ball de Diables de Reus, tot deixant pel camí un rastre de foc, soroll i pólvora. En acabat, tots arribats a una plaça a les fosques, s'ha fet l'encesa de la Víbria i el Drac, la Carretillada, després, ha fet esclatar la festa. Un crit unànime, entre els presents, després d'una pandèmia de dos anys: Visca la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus!
 

El Santuari de Misericòrdia ha aplegat les últimes actuacions de la festa major Foto: Tània Sala

 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: