1 de 10
LLEURE

Un tomb per Vallmoll

D'aquesta localitat de l'Alt Camp se'n poden destacar el portal de la Creu, l'església de Santa Maria i l'antic castell

La sortida d'aquest diumenge és a la població de Vallmoll | MBO
per M.B., Reus, Catalunya | 16 d'octubre de 2022 a les 08:00 |
La sortida que aquest diumenge us proposem us portarà a la localitat de Vallmoll, a l'Alt Camp. El municipi es troba a la part meridional de la comarca, i arribar-hi per carretera des de Reus és força senzill i ràpid. Agafeu la C-14 fins a Alcover i, a continuació, seguiu l'itinerari per la C-37. El trajecte, d'uns 25 quilòmetres, es pot completar en menys de 30 minuts.Una altra ruta us pot portar per la Masó, per la T-751. En aquest cas, la via és més estreta, però el paisatge és certament pintoresc. 

Portals, capelles i el castellUn cop a Vallmoll, val la pena dedicar una estona a tombar pel nucli antic. Hi trobareu l'església parroquial, dedicada a Santa Maria i projectada a finals del segle XVIII, la Casa de la vila i un parell d'establiments per fer-hi un mos o un beure: el Sindicat i el Pilar del Joan. De l'esmentat temple, que segueix les línies del barroc i del neoclàssic, en destaquen les tres naus i el campanar, amb dues torres octogonals, acabades amb una coberta piramidal. És igualment interessant la visita a l'ermita de la Mare de Déu del Roser. 

Pels costeruts carrerons de la zona hi veureu diversos portals, capelles i fonts. Cal subratllar la rellevància del portal de la Creu, l'únic medieval que queda dempeus dels tres que donaven entrada a la població, i que formaven part de les antigues muralles. D'aquestes en resten alguns fragments.
 

Un tomb pel nucli antic de Vallmoll descobreix portals i carrerons costeruts Foto: MBO


Des d'aquí podreu anar ascendint fins a les restes de l'antic castell, actualment objecte d'un seguit de treballs de millora. Data del segle XI.  
 

Una imatge de l'antic castell de Vallmoll Foto: MBO


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: