1 de 10
LLEURE

L'Arbocet, un bell nucli poblat a Vilanova d'Escornalbou

L'església de Sant Joan i les seves dues torres són les icones de l'indret

Una panoràmica de l'Arbocet | Viquipèdia
per M.B., Reus, Catalunya | 9 d'octubre de 2022 a les 08:00 |
Tot havent recuperat els articles en què us proposem escapades i excursions per al matí de diumenge, en aquesta ocasió la proposta ens adreçarà a l'Arbocet, un petit nucli poblat que pertany al municipi de Vilanova d'Escornalbou. Va ser municipi fins al 1846. 

Per arribar-hi per carretera, i des de Reus, el trajecte és curt, tot just d'una vintena de quilòmetres. Agafeu la T-310 i, després, la T-321. Els cronistes apunten que, antigament, la vila va ser denominada l'Arboç, i que aquest fest no al·ludeix pas a l'arbust. De fet, l'Arbocet no és un diminutiu, sinó que la creença és que ve del llatí Arbusetum, indicatiu de col·lectiu (lloc amb arboços).

L'església i els dos carrersUn cop a l'Arbocet, un dels atractius la seva església parroquial, dedicada a Sant Joan, del segle XVII. Cal que pareu atenció a les dues torres del nucli, que a més són el símbol més representatiu del lloc per al veïnat: la Torre de Cal Torratxar i la Torre del Gravat. A la primera se suposa que s'hi quedaven els cristians; a la segona, els moros, i amb el temps es va usar per al poble. 

Hi ha un parell carrers: el de Baix i el de Dalt, paral·lels, i que condueixen precisament a la plaça de l'Església. L'entorn natural i la seva excel·lent ubicació fan de l'Arbocet un bon lloc des d'on iniciar (o tancar) una sortida de diumenge. Una altra opció, si allargueu la visita, és fer un mos al restaurant el Celler 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: