1 de 10
LITERATURA

Un llibre repassa el vessant empresarial i social d'Antoni Pont

Es presenta 'Conversaciones con Antonio Pont', dedicat a la vida del president d'honor del Grup Borges

Presentació del llibre d'Antoni Pont | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de setembre de 2022 a les 13:21 |
Conversaciones con Antonio Pont detalla el vessant empresarial, personal i associatiu del president d'honor del Grup Borges. Escrit pel periodista Joan Antoni Domènech, el llibre apropa al lector la figura de l'empresari, amb el seu treball durant els 63 anys dedicats a Borges, i fer valdre la seva figura en la societat civil i el teixit associatiu de la ciutat de Reus. El llibre ha estat editat  i distribuït per l'empresa Cop d'Ull.

El llibre ha estat presentat en roda de premsa aquest dijous, a la Cambra de Comerç de Reus. Malgrat que l'autor no ha volgut centrar-se únicament en el seu paper a Borges, sí que en destaca els 63 anys de treball a l'empresa. Cal recordar que enguany Borges ha celebrat els seus cent 125 anys d'història. Un negoci familiar que actualment té presència en més de 100 països, en què Antoni Pont ha estat durant dècades la cara més visible del grup.

La idea neix durant una entrevistaEn la presentació del llibre, Antoni Pont ha explicat que la idea neix de la proposta de Joan Antoni Domènech després d'una entrevista. "Amb 88 anys era una forma de complir les meves memòries i exposar tota la meva trajectòria", ha exposat Pont. El president d'honor del Grup Borges ha detallat que ha intentat plasmar en el llibre "un missatge d'optimisme, esforç i treball per continuar avançant".

Joan Antoni Domènech ha definit a Antoni Pont "com un gran comercial amb la força de l'optimisme per davant de tot". Domènech ha destacat el seu vessant associatiu com "increïble", posant d'exemples la creació de la Fundació Gresol, l'IMC o la recuperació del grup Rotary a Espanya.

Des del punt de vista empresarial Domènech fa valdre tres fets rellevants: "la conversió de Borges en la venda al detall, ser pioners en l'exportació i l'èxit familiar amb més de 125 anys d'història". El periodista detalla que la tercera generació del grup Borges, de la qual forma part Pont, "és qui aconsegueix que sigui una marca referent a escala mundial".

Actiu amb 88 anysAntoni Pont té 88 anys i encara és actiu en el teixit civil i empresarial de la ciutat. El seu secret, segons expressa, és "esmorzar cada dia amb fruits secs de bona marca". El president d'honor del Grup Borges ha aprofitat per fer un repàs a la situació econòmica reusenca. A Reus, en concret, pensa que "hi haurà canvis en l'estructura futura de la ciutat i el repte és ara adaptar-se". "Els empresaris hem de fer el nostre camí cap al futur", ha assenyalat.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha remarcat "la importància del protagonista del llibre des dels cinc anys" i "l'impacte de moltes de les seves històries".

Conversaciones con Antonio Pont consta d'11 capítols al voltant de la seva persona. Els ingressos de la venda d'exemplars es donaran a la Fundació Banc d'Aliments de les Comarques de Tarragona.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: