1 de 10
SANTA TECLA 2022

Danae Boronat, al pregó de Tarragona: «Quan hi haurà una dona alcaldessa?»

Una plaça de la Font plena de gom a gom ha donat la benvinguda als dies tradicionals de la festa major de Santa Tecla

Pau Ricomà i Danae Boronat, durant el pregó de la festa major de Santa Tecla. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 22 de setembre de 2022 a les 10:05 |
Eren les sis de la tarda i la plaça de la Font ja començava a bullir. Uns minuts després de dos quarts de set, els Macers de la Ciutat han obert el balcó principal i s'ha pogut sentir el primer Toc de Pregó. Santa Tecla ja és aquí. De fet, fa dies que la ciutat viu intensament i amb normalitat la seva festa "gran", però aquest dimecres era moment per a l'emoció. La periodista esportiva Danae Boronat ha estat la protagonista de l'inici oficial dels dies més tradicionals de Santa Tecla, acompanyada d'altres esportistes com Johana Correa (rugbi), Marta Liria (futbol), Gloria Queralt (rem), Patricia Valiente (bàsquet), Sylvia Fontana (natació), Libertad Martínez (handbol) i Marta Gens (voleibol)

"Un oasi de tranquil·litat": així ha definit Tarragona la pregonera en un discurs ple de records i de referències a les mancances que té la ciutat. Boronat ha parlat de contaminació, de la dificultat per aparcar al centre de la ciutat, de la neteja, i fins i tot s'ha atrevit amb el pàrquing Jaume I: "Pregunto, ja és més car que Mbappé?", ha dit irònicament. Actualment resident a Barcelona, Danae Boronat ha assegurat que cada any segueix les festes, i ha reclamat majors facilitats per a les nenes per poder practicar esport. Alhora, ha assenyalat que la bretxa salarial i el sostre de vidre continua sent una realitat en el periodisme esportiu, i ha criticat l'odi a les xarxes: "Les persones amb una exposició pública de vegades pensem que ja ens hem acostumat a les faltes de respecte, però, sabeu què? No m'hi penso acostumar".

Sumat als records per als periodistes Rafa González i Joan Castell -"no us oblidem", ha comentat-, Boronat ha desitjat "bona salut" i que "us estimin tant com jo m'estimo aquesta ciutat": "Visca Santa Tecla! Visca Tarragona!", ha tancat, després de preguntar "quan hi haurà una alcaldessa de Tarragona? Quan hi haurà una presidenta del Nàstic?", acompanyada d'aplaudiments. Nascuda fa 37 anys a Tarragona, Danae Boronat té una nodrida trajectòria com a comentarista esportiva i justament al 2021 va publicar el llibre No las llames chicas, llámalas futbolistas.

Un cop fet el pregó, han esclatat 21 salves dels morterets i, finalment, la Tronada ha assenyalat el moment de l'Arrencada de Gegants, prèvia Amparito Roca. Els actes més destacats de Santa Tecla ja han començat.
 

Tres de les sis esportistes tarragonines que han acompanyat Danae Boronat durant el pregó. Foto: Josep M. Llauradó

Espectadors veient, des de l'altra banda de la plaça de la Font, el pregó de Santa Tecla. Foto: Josep M. Llauradó

L'alcalde i la pregonera, durant el discurs de Danae Boronat, al balcó de l'Ajuntament de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

La banda musical, acompanyant l'Arrencada de Gegants, per Santa Tecla, a la plaça de la Font, després del pregó. Foto: Josep M. Llauradó

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: