1 de 10
DIVULGACIÓ

Joan Mercadé inaugura les conferències prèvies a «Els Pallaresos 1900»

El director de la Càtedra Jujol intervé el 28 de setembre en un cicle lligat a les jornades modernistes del Camp de Tarragona

El director de la Càtedra Jujol, Joan Mercadé | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 de setembre de 2022 a les 17:10 |
L'arquitecte i director de la Càtedra Jujol de la Universitat Politècnica de Catalunya, Joan Mercadé, serà l'encarregat, el 28 de setembre, d'inaugurar el cicle de conferències prèvies a la celebració de les 2es Jornades Modernistes del Camp de Tarragona El Pallaresos 1900, que se celebraran el 4, 5 i 6 de novembre.

Mercadé exposarà Jujol desconegut. Les conferències tractaran també altres aspectes de la trajectòria de Jujol i el conegut edifici de Can Negre, a Sant Joan Despí, sobre els grans pintors catalans al voltant de 1900, i la darrera, sobre les col.leccions modernistes d'art interior del fons del Museu Nacional d'Art de Catalunya. El Centre Jujol (al número 23 del carrer Alt) acolliran les conferències. 

Conferències i ponentsEl dimecres 28 de setembre, doncs, Mercadé inaugurarà el cicle amb Jujol desconegut; el dimecres 5 d’octubre serà el torn de Jujol i la transformació de l’espai: la metamorfosi de Can Negre, a càrrec de Sònia Planas i Mònica Barahona. 

Planas és historiadora de l'art, i directora del Centre Jujol-Can Negre de l'Ajuntament de Sant Joan Despí; per part seva, Barahona és historiadora, coordinadora tècnica de les activitats del centre Jujol-Can Negre i membre de l'empresa Trencadís Difusió de gestió cultural.

El cicle continuarà el dimecres 19 d’octubre, amb Grans pintors catalans al voltant de 1900, per Jordi Carreras, historiador, responsable del departament d’antiguitats de la casa de subhastes Balclis de Barcelona.

Finalment, i com a cloeda del cicle, el dimecres 26 d’octubre la conferència serà Arts de la vida Artífexs i Artistes del Modernisme al Museu Nacional d’Art de Catalunya. La ponent serà Mariàngels Fondevila, conservadora Art Modern i contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya. 

Totes les conferències es faran a partir de dos quarts de 8 del vespre. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: