1 de 10
MÚSICA

33 propostes per guarnir la tardor amb l'Associació de Concerts de Reus

L'Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus és l'eix principal de la programació

L'Associació de Concerts de Reus presenta una nova temporada amb una trentena d'activitats | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 21 de setembre de 2022 a les 12:13 |
La nova temporada de l'Associació de Concerts de Reus arriba amb més de 30 activitats aquesta tardor. La programació compta amb la col·laboració de la Fundació Teatre Fortuny, El Círcol de Reus, Auditori Josep Carreras de Vila-seca, Joventuts Musicals de Catalunya i coproduccions amb el Festival Accents i Associació Joan Manén de Barcelona.

Fito Luri obrirà la temporada musical


L'eix principal d'aquesta temporada és l'Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, sota les batutes de l'uruguaià Diego Naser, els mexicans Eduardo Álvarez i Rodrigo Macías i la directora assistent Lorena Escolar. Enguany, el cicle de concerts adopta el nom de Cicle Xavier Blanc de l'Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, en record al músic i "ànima màter" de la formació que va morir fa gairebé un any.

La temporada l'encetarà Fito Luri, amb el concert en coproducció amb el Festival Accents, igual que l'actuació de Las Migas, grup femení de flamenco-jazz. Altres propostes són l'Orquestra Carlos III del Real Coliseo del Escorial, sota la direcció de Juan Manuel Alonso, que es presentarà a Catalunya per primera vegada.

A partir del 26 de novembre començarà el minicicle "Un Nadal de música!", format per les propostes de l'Original Soundtrack Orchestra, l'Escolania de Montserrat al Concert de Nadal a la Prioral de Sant Pere, la Banda Unió Musical de Tarragona amb la Cobla Reus Jove i l'Orquestra Simfònica del Vallès en el concert de Cap d'Any.

Joan Magrané s'incoporta com a compositor resident


De la temporada en destaca la voluntat de fer valer el paper de les dones compositores, de manera que en els concerts de l'Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus s'interpretaran obres d'Anna Cazurra, Mariana Martínez, Rebecca Clarke i Maddalena Laura Lombardini. Un altre acte subratllat és el concert benèfic a favor de la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls, entre d'altres propostes.

Una altra de les novetats és la incorporació del reusenc Joan Magrané com a nou Compositor Resident de l'entitat per aquestes temporades vinents. L'Observatori Cultural, que du a terme "Música i educació", li dedicarà un monogràfic on parlarà de la seva producció musical.

La temporada finalitzarà amb el Cicle de Primavera a la Prioral de Sant Pere i l'estrena del Quartet Telemann de l'Associació de Concerts de Reus juntament amb l'Orquestra de la URV, l'Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus i l'Ensemble Vocal Felix Mendelssohn de l'entitat, creat enguany.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: