1 de 10
EQUIPAMENTS

El nou mercat de la zona sud serà a l'avinguda del Carrilet

L'operació de compravenda s'ha xifrat en 850.000 euros, i es preveu que el nou equipament funcioni el 2024

La nau on s'ha de construir el nou mercat és al número 20 de l'avinguda del Carrilet | Google Maps
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 21 de setembre de 2022 a les 11:39 |
Aquest article es va publicar originalment el 21 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Vam adquirir el compromís de mantenir el mercat del Carrilet, i complim". D'aquesta manera ha anunciat el batlle de Reus, Carles Pellicer, la propera operació de compravenda (per 850.000 euros) d'una nau industrial on s'hi ha previst ubicar el nou equipament. Aquesta és al número 20 de l'avinguda del Carrilet. Es tracta d'un espai superior als 1.800 m2 de superfície útil, i els paradistes de l'equipament actual ja n'han estat informats, segons el regidor d'Empresa, Carles Prats. Es treballa per tal que sigui una realitat l'any 2024

Un mercat per "relligar" la ciutatD'aquesta manera, serà aquest proper dijous quan l'empresa Reus mobilitat i serveis (RMS) acordi la compra de la nau, la façana del qual és noucentista, segons Pellicer. L'alcalde ha volgut subratllar que el govern "ha treballat durant mesos" en la recerca d'un nou emplaçament per al mercat, i que ara "s'ha donat l'oportunitat". Al seu torn, la vicealcadessa, Noemí Llauradó, ha precisat que aquest projecte "va en paral·lel" amb la "transformació" de la zona sud del terme. De fet, al voltant de l'actual mercat hi haurà, al futur, una illa d'equipaments d'ús per al veïnat. 


Per tot plegat, Pellicer ha apuntat que la compra de la nau per transformar-la en el nou mercat "era una opció clara i viable". Llauradó i Prats han celebrat que amb l'obertura del nou espai es "dinamitzarà" una zona on ja hi ha "bons serveis". La vicealcadessa ha exposat que amb el nou equipament en marxa es "relligarà" la ciutat per nord i sud. El regidor ha volgut avançar quins són els passos que caldrà fer ara. Un cop l'operació es ratifiqui internament a RMS i es cofirmi, se signarà el contracte corresponent. Després arribarà la redacció del projecte. No es preveu una obra sencera, és a dir, que es treballarà sobre el ja existent. 

Els marxants i un espai de restauracióPrats ha recordat que el 2019 es van acabar les concessions dels paradistes de l'actual mercat, i que aquests podran optar per traslladar-se al nou. En el seu moment es va arribar a apuntar al tancament de l'equipament (s'hauria hagut de produir el juny de 2021), però finalment es va optar per allargar la pròrroga fins al juny de 2024. Encara resten molts detalls per concretar, ja que no s'ha indicat la quantitat de parades que podria tenir el nou espai (la superfície disponible és similar a l'actual), i s'ha contemplat que els marxants puguin posar-se a la mateixa avinguda del Carrilet.
 

Llauradó, Pellicer i Prats, aquest dimecres, a la sala de premsa Foto: Reus.cat


Prats ha comentat també que s'estudiarà que el complex compti amb un espai de restauració. Pellicer l'ha secundat, tot assenyalant que l'objectiu és que l'equipament "ofereixi producte fresc de qualitat i de proximitat" i esdevingui "un mercat del segle XXI". 

A les files de l'oposició, el PSC ha emès un comunicat per carregar contra el fet que, al seu parer, el govern "continua improvisant per cobrir-se les espatlles" de cara a les eleccions municipals de 2023. El portaveu, Andreu Martín, ha argumentat que "és evident que ni Junts, ni ERC ni Ara volien mantenir el mercat del Carrilet, en una visió de centralisme en el qual només volen potenciar el Mercat Central”, i ha afegit que “la prova és que la compra de la nau que s’ha començat a moure durant aquest mes". "Una altra mostra d’aquesta improvisació és que en el pla d’inversions d’enguany tampoc estava prevista l’adquisició de cap immoble compatible amb l'ús de mercat a l'àmbit del Carrilet”, ha reblat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: