MÚSICA

«Música per al record» aplega 400 persones al cementiri de Reus

El concert és un homenatge a les persones difuntes

Un instant del concert | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 de setembre de 2022 a les 21:28 |
El concert Música per al Record ha aplegat aquest vespre uns 400 assistents per retre homenatge a través de la música i el record a les persones que ens han deixat durant aquest darrer any. El recital d'enguany, que ha arribat a la setena edició, s'ha fet al voltant del Panteó Boule del cementiri, actualment en procés de restauració, i si bé ha recuperat el format previ a la pandèmia, ha volgut també recordar expressament tots aquells difunts que en el seu dia no van poder rebre el comiat que el seus familiars i amics haurien desitjat.

Música per al Record ha comptat enguany amb la participació d'Ennèagon Ensemble. Una formació creada l'any 2021 per iniciativa de joves músics procedents de les nostres comarques que han realitzat els seus estudis musicals en centres de renom i amb una dilatada experiència en orquestres i grups de cambra tant d'àmbit nacional, estatal i internacional.

L'acte ha estat conduït per l'escriptor i gestor cultural Antoni Veciana, qui ha fet diverses referències també a la desaparició de reusencs il·lustres com Xavier Amoròs, amb la lectura d'un dels seus poemes. L'acte ha estat també carregat de simbolisme amb la presència a l'escenari d'una cadira en la qual l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, han dipositat diverses roses en memòria d'aquests ciutadans i ciutadanes recordats avui a través de la música.

Aquesta activitat forma part de tot un seguit de propostes que es porten a terme en el marc de l'Associació de Cementiris Significatius d'Europa, de la qual el Cementiri General de Reus forma part des de la seva constitució.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: