1 de 10
MISERICÒRDIA 2022

Com una Misericòrdia prepandèmica, però amb pluja

Els reusencs surten al carrer per viure intensament les Festes de la Mare de Déu després de dos anys de restriccions per la covid

El Santuari de Misericòrdia, epicentre de la jornada festiva prevista aquest diumenge | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 de setembre de 2022 a les 08:00 |
La Misericòrdia de la normalitat. Després de dos anys de restriccions per la crisi sanitària arran de la pandèmia de la covid-19, Reus ha pogut tornar a celebrar les Festes de la Mare de Déu com ho havia fet sempre. I amb pluja inclosa. Al juny, Sant Pere ja va recuperar l'activitat en places i carrers sense, posem per cas, limitacions d'aforament; i ara, el veïnat ha pogut gaudir amb intensitat del més d'un centenar d'iniciatives lúdiques, culturals i tradicionals vinculades a l'anomenada Festa Major petita

Si bé la programació de Misericòrdia 2022 es va donar a conèixer tan sols fa uns dies, va ser a l'agost quan es va revelar el disseny i l'autoria del cartell de la festa. Obra d'Albert Asensio, s'hi representa el Santuari i els tradicionals focs artificials que podran veure's aquest vespre de diumenge, després de la Carretillada del Ball de Diables. Certament, la proposta del dissenyador ja va anticipar que les esperades festes tornarien a la normalitat.


Dies més tard, quan des del consistori es va anunciar el contingut del programa d'actes, el regidor de Cultura, Daniel Recasens, va exposar que “quan el món torna a acostumar-se a les rutines d’un nou curs, les quotidianitats es reprenen, els horaris s’encalcen de nou, i a Reus ens disposem altra vegada per la festa i ens aboquem al carrer”. "Ja no volem parlar més del que ha estat o no ha estat fins ara, sinó que volem gaudir al màxim del que s’ha preparat per enguany”, va reblar.

Oficialment, les festes van tenir el seu inici el passat dimecres, 21 de setembre, amb el lliurament dels Guardons de la Ciutat. En un acte descrit pel batlle, Carles Pellicer, com "un homenatge públic a la societat civil de casa nostra", es va fer entrega del títol de Fill Il·lustre a Joaquim Mallafrè Gavaldà; de la Medalla de la Ciutat al Centre de Lectura i a l'enginyer de so Oriol Tarragó; i de les mencions honorífiques municipals a Mossèn Creu Sáiz (a títol pòstum); al Gremi de la Construcció del Baix Camp; a l’Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles; a la Germandat de Sant Josep Obrer; al Ball de Cercolets; a l’Associació de Dones Camí de Valls i a l’Aula de Sons. 


El vespre i la nit del dimecres també van ser especials per a Reusdigital.cat i per a LANOVA Ràdio de Reus, que van celebrar la tercera edició de la festa musical Els 80 a glops. Del passat dijous se'n pot destacar la 28a Trobada de Misericòrdies a l'ajuntament i, del divendres, la suspensió de la sortida del Seguici Petit i del Correfoc per la pluja que va caure al llarg de la tarda. Almenys, els petits sortiran la tarda del proper dilluns.


I d'aquesta manera, tots pendents del cel, Misericòrdia ha entrat a la seva recta final, amb la pròrroga inclosa del 26 de setembre. Els Xiquets han celebrat la Diada de Misericòrdia al costat dels Minyons de Terrassa i dels Moixiganguers d'Igualada; s'ha dut a terme la cercavila del Masclet, molt esperada; i els devots han pogut pregar durant el Rosari de Torxes (alterat també pel mal temps). De cara a aquest diumenge, ara ja sense l'amenaça de la pluja, els actes principals de la jornada tindran lloc al voltant del Santuari. 


Tot plegat esclatarà a partir de la tarda i fins al vespre, amb les ballades dels elements festius, l'entrada de l'Àliga al temple, i la Baixada del Ball de Diables. Misericòrdia ha tornat, tot i el mal temps, tot i els dos últims anys de restriccions. 

 
Arxivat a:
Reus, Misericòrdia 2022
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: