1 de 10
MISERICÒRDIA 2022

Misericòrdia 2022: actes de la vigília

Una imatge d'arxiu del Rosari de Torxes | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de setembre de 2022 a les 08:00 |

Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2022-- Actes del dissabte, 24 de setembre 

- De 10.00 a 13.00 h, a l’ESCOLA PEONS (c. d’Antoni Rius i Miró, 38), torneig infantil d’escacs per a infants de màxim 12 anys. Inscripcions a escolapeons@gmail.com. 6 €/infant. Places limitades.

- 10.30 h, a l’exterior de la PARRÒQUIA DE SANT JOAN, ofrena floral a la majòlica de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus.

- 10.30 i 11.30 h, a la CASA NAVÀS, visita infantil i taller El jardí màgic de Cal Navàs. Un jardiner molt especial, farcit de color i fantasia, us conduirà per l’interior de la Casa Navàs mentre us explica la seva història a través dels sentits, la màgia i un conte. L’experiència acaba amb un taller en què, a més d’aprofundir en les formes de la Casa Navàs, els infants faran una manualitat. Durada: 90 min. Edat recomanada: entre 4 i 8 anys. Preu: 11 €.

- 11.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller infantil d’elaboració de bonsais. Cal inscripció prèvia.

- 12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festivitat, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

- 12.00 h, al CARRER D’ALEUS, vermut rumberu, amb el magnífic Peret Reyes, artistes convidats i els divertits DJ Cris&Petes. Organitza: La Nit de Fer l’Índiu (CRAC i Colla Gegantera) i Bar Absenta. Col·labora: Vermuts Miró. ACTE AJORNAT FINS L'1 D'OCTUBRE.

- 12.00 h, al PAVELLÓ DELS DISTINGITS DE L’INSTITUT PERE MATA, visita teatralitzada Descobrim el Modernisme, a càrrec de Còdol Educació. L’experiència s’acaba amb un petit concert de música d’època i un Vermut de Reus al jardí. Places limitades, entrades a codol@codoleducacio.com.

- De 17.00 a 20.00 h, al CARRER DE BERNAT DE CABRERA, torneig d’escacs. Organitza: Associació de Veïns Reus Nord i Regidoria de Relacions Cíviques de l’Ajuntament de Reus.

- De 17.00 a 20.00 h, a l’ESCOLA PEONS (c. d’Antoni Rius i Miró, 38), torneig d’escacs. Inscripcions a escolapeons@gmail.com, 6 €. Places limitades.

- 17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de bonsais a càrrec del professor Josep Ma. Miquel.

- 18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera de Misericòrdia, amb la participació dels Moixiganguers d’Igualada, els Nens del Vendrell i els Xiquets de Reus.

- 18.00 h, al GAUDÍ GOLF CLUB, capvespre electrònic amb el DJ Cocktails i la millor gastronomia. Un espai per gaudir de la millor música electrònica a la fresca. Organitza: Gaudí Golf Club.

- 19.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la sortida dels gegants i altres elements festius en cercavila, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Alhora, des de diferents punts del CENTRE DE LA CIUTAT, sortida del Seguici Festiu i altres elements, que es passejaran pels carrers i places del centre de la ciutat.

- 20.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, sortida de la Cercavila del Masclet, amb diferents elements festius i amb acompanyaments musicals. El Col·lectiu El Masclet llançarà botes a l’inici i al final del recorregut. La cercavila passarà pels carrers Major, de l’Hospital i de la Presó, plaça de la Farinera, carrers de Santa Anna, de Rosich i d’en Vilà, raval de Santa Anna, plaça del Prim, carrer de Llovera i plaça de la Llibertat. A més, podreu comprar Masclet a diferents establiments durant tots els dies de la festa.

- 22.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA i pel PASSEIG DE MISERICÒRDIA, Rosari de Torxes encapçalat per la creu i els cirials, l’estendard del Grup Cultural de Misericòrdies i seguit del poble amb torxes. El rosari finalitzarà a l’interior del santuari, on tindrà lloc la cantada dels goigs i la veneració de la Mare de Déu de Misericòrdia (la venda de torxes es farà a partir de les 21.30 h fins a l’inici del rosari a la porta del col·legi La Salle, amb la col·laboració d’aquest centre educatiu).

- 23.00 h, a LA PALMA, 29è Reggus. Festival de reggae, ska i altres herbes amb Prince Alla des de Jamaica, tot un referent amb més de 50 anys de carrera, i Damas, un dels nous talents de l'illa, junt a artistes estatals consolidats com High Paw (Galiza), George Palmer (Euskadi), Paula Bu, Pupa Congo, Nupah, Heavy Waves, Primatical Sound i Dr Dubwiser Hi-fi. Entrada gratuïta. Organitza: Di Farm Produccions, Dr. Dubwiser i Festival Reggus.

- 23.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL revetlla amb l’Orquestra Principal de la Bisbal, que oferirà una combinació de temes ballables clàssics (pasdobles, valsos, etc.) i música actual per a tots els públics per donar la benvinguda al dia de Misericòrdia.

- 23.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, revetlla jove amb La Bruixa Express i Allioli. La Bruixa Express, de terres lleidatanes, ofereix un repertori de versions de música pop i rock actuals. Seguirà la revetlla l’Orquestra Allioli amb versions d’arreu dels Països Catalans com Oques Grasses, Txarango, La Pegatina, Dr. Prats, La Gossa Sorda, La Raíz, Zoo i Auxili  
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: