1 de 10
FOTOPERIODISME

Arriba a Reus l'exposició de fotoperiodisme del Camp de Tarragona

Fins al 15 d’octubre es podrà visitar a la sala Fortuny del Centre de Lectura

«L’incendi que s’acosta», la fotografia guanyadora del Premi Mañé i Flaquer | X. Jurio
per E.R., Reus, Catalunya | 20 de setembre de 2022 a les 12:14 |
La sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus acollirà fins al 15 d’octubre l’exposició Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona, que recull les 40 imatges presentades a la segona convocatòria de la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

Fotoperiodisme per recordar els fets de l'últim any


L’exposició, produïda pel Port Tarragona, a través de 40 fotografies "proposa a l’espectador un recorregut visual pels fets més rellevants ocorreguts a les comarques tarragonines" entre l’1 de setembre de 2020 i el 31 d’agost de 2021, segons s'ha explicat aquest dimarts en roda de premsa. S'hi veuran imatges, doncs, els estralls del temporal Filomena, la destrucció del foc a la Conca de Barberà, la convivència entre indústria i turisme, les reivindicacions de la ciutadania, el retorn de l’activitat castellera o les noves rutines sorgides de la pandèmia, entre d’altres.

La imatge guanyadora d’aquesta segona edició va ser L’incendi que s’acosta (de Xavi Jurio) i, les finalistes, Segona Onada (de Carles Esporrín) i Trapezi (de Tjerk van der Meulen). L'exposició acull imatges capturades per 13 fotoperiodistes: Marc Colilla, Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Santi Iglesias, Xavi Jurio, Marc Lladó, Anna Lofi, Tjerk van der Meulen, David Oliete, Jordi Jon Pardo, Laia Solanellas i Núria Torres.

1.700 visitants al Tinglado número 2


La mostra té l'objectiu de reconèixer la tasca del fotoperiodisme del territori tot fent un repàs dels esdeveniments que han tingut lloc durant l'últim any. El president del Col·legi de Periodistes de la demarcació de Tarragona, a més, ha aprofitat per recordar que la convocatòria d'enguany està en marxa i els treballs es poden presentar al Premi de Periodisme Manñé i Flaquer fins al 14 d'octubre. Aquesta categoria forma part del 34è Premi de Periodisme Mañé i Flaquer (2021), organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona. Els premis tenen la voluntat de donar a conèixer la figura del periodista torrenc i donar-li valor al periodisme tarragoní.

La mostra de fotoperiodisme ha arribat al Centre de Lectura de Reus després de l’èxit de públic assolit al Tinglado número 2 del Port de Tarragona, on ha registrat gairebé 1.700 visites. Després del seu pas per Reus, la mostra aterrarà a la sala Lluís d’Icart de Torredembarra, entre el 19 d’octubre i el 10 de novembre. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: