1 de 10

L'arròs torna a ser protagonista als restaurants de Tortosa, amb les segones jornades gastronòmiques

Fins al 2 d'octubre, una desena d'establiments de Platigot serviran menús o degustacions per a posar en valor un producte emblemàtic del territori

Presentació de les segones Jornades Gastronòmiques de l'arròs de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
per Aguaita.cat, Tortosa, Terres de l'Ebre | 26 de setembre de 2022 a les 20:15 |
L'arròs tornarà a ser el protagonista a les taules dels restaurants de Tortosa, a l'inici de la tardor. Des del passat 22 de setembre i fins al 2 d'octubre, bars i restaurants de la ciutat oferiran tot un seguit de propostes culinàries que tindran l'arròs com a un dels seus ingredients més destacats. Són les segones jornades gastronòmiques de l'arròs que tenen lloc a Tortosa, impulsades conjuntament des de l'Ajuntament de Tortosa, Platigot i la Federació Comercial Tortosa Més, amb la col·laboració d'Arròs Montsià.

"Es tracta d'unes jornades que ens permeten posar en valor un producte molt preuat a casa nostra, l'arròs, però també subratllar la gran qualitat que tenen els establiments de restauració de Tortosa", ha detallat, durant la presentació, l'alcaldessa Meritxell Roigé. Unes jornades que ja van tindre la seua primera edició l'any passat i que "davant del bon resultat que van tindre i la bona acceptació de la clientela, hem volgut seguir tirant endavant", ha explicat Joana Merchán, presidenta de l'associació de restauradors de Tortosa, Platigot. De fet, Tortosa també és productora d'arròs, ja que l'extensió de camps del territori arriba fins al poble de Vinallop.

Segons han avançat des de Platigot, els diferents restaurants participants oferiran diferents propostes culinàries, des de plats més tradicionals fins a altres més creatius, en forma de menú o amb tastets en els bars que també en formaran part, o, fins i tot, en forma de postres.

La presentació de les jornades ha tingut lloc al passeig de l'Ebre i ha comptat amb una demostració a càrrec del cuiner Ladis Alcalà, que ha elaborat un arròs amb abadejo, amb productes i hortalisses adquirits prèviament al Mercat de Tortosa.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: