1 de 10
aigua

El Consorci d'Aigües de Tarragona activa en prealerta el pla d'emergència per sequera

La situació no contempla restriccions als usuaris ni afectacions en l'explotació del minitransvasament de l'Ebre

El president del CAT, Joan Alginet, i el seu director gerent, Josep Xavier Pujol, a la dreta, durant la presentació del balanç anual de l'organisme a Tortosa | Jordi Marsal
per Aguaita.cat, L'Ampolla | 19 de setembre de 2022 a les 17:21 |
Aquest article es va publicar originalment el 19 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci d'Aigües de Tarragona ha activat el pla d'emergència per sequera i ha creat el comitè corresponent per informar de la situació, com contempla el pla. La situació actual és de prealerta després que les reserves d'aigua del pantà de Mequinensa s'hagin mantingut per sota dels llindars marcats pel pla durant dos mesos i de manera sostinguda. Amb l'activació del pla, el CAT ha de fer una avaluació i anàlisi "més exhaustiva" dels indicadors hidrològics, desplegar una campanya informativa per a les institucions i comprovar la disponibilitat de "possibles recursos alternatius" en cas que siguin necessaris. El president del Consorci, Joan Alginet, ha demanat fer ús responsable i sostenible de l'aigua als consorciats.

El comitè d'emergència de sequera del CAT està format per personal tècnic del Consorci, els ajuntaments i les indústries consorciades que més consumixen. També en formen part el cap d'oficina de planificació de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i el director i el director de l'àrea d'abastament de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

El comitè s'ha reunit telemàticament este dilluns per activar el pla en situació de prealerta. La trobada l'ha encapçalat el president del CAT, Joan Alginet, qui ha assegurat que no es preveuen restriccions als usuaris ni altres afectacions en l'explotació i el servei del ministransvasament de l'Ebre. Alginet ha enviat "un missatge de tranquil·litat" pel que fa al subministrament d'aigua, però ha demanat "un esforç" per fer-ne "un ús responsable i sostenible".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: