1 de 10
MISERICÒRDIA 2022

Misericòrdia 2022: actes del dia de la Mare de Déu

La Baixada a Misericòrdia del Ball de Diables, un dels moments més esperats de les festes | Viquipèdia
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 de setembre de 2022 a les 08:00 |

Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2022-- Actes del diumenge, 25 de setembre 

- 7.00, 8.00 i 9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa. Durant tot el dia, el cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia estarà obert per venerar la imatge (llevat de les hores de culte i fins al moment de la cantada de goigs de la Mare de Déu).

- 8.00 h, per DIFERENTS BARRIS de la ciutat, matinades de Misericòrdia amb la participació dels grups de grallers de la ciutat.

- 8.00 h, pels CARRERS DE LA CIUTAT, matinades tronades a càrrec del grup de tabalers del Ball de Diables, matinades galejades amb el Ball de Pere Joan Barceló i matinades a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

- 8.00 h, en DIFERENTS ESTABLIMENTS de la ciutat, esmorzars de forquilla.

- 10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la festivitat de Misericòrdia, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

- 10.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada al santuari de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Després de la missa, al SANTUARI, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Tot seguit, ofrena floral i musical al cambril de la Mare de Déu.

- De 10.45 a 14.00 h, al PARC DEL TRENET, circulació de trens tripulats de 5’’ amb passatgers. Preu: 1,50 €.

- 11.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, solemne missa concelebrada presidida pel Monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona. L’apartat musical anirà a càrrec de l’Orfeó Reusenc, amb la participació dels assistents. Just en acabar, repic de campanes i el llançament de 21 salves de morterets en honor a la Mare de Déu.

- 11.00 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada del Seguici Festiu fins al santuari, amb la participació del Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els nanos, la Mulassa i els gegants, el Carrasclet, el Ball de Sederes, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus. En arribar al santuari, ballada de cadascun dels elements, balls i danses del Seguici Festiu.

- 14.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, dinar de festa major dels grups festius de la ciutat. A continuació, tots els grups festius que ho desitgin poden fer la seva ofrena i visitar el cambril de la Mare de Déu.

- De 17.00 a 20.00 h, al PARC DEL TRENET, circulació de trens tripulats de 5’’ amb passatgers. Preu: 1,50 €.

- De 17.00 a 20.00 h, al carrer BERNAT DE CABRERA, torneig d’escacs. Organitza: Associació de Veïns Reus Nord i Regidoria de Relacions Cíviques de l’Ajuntament de Reus.

- De 17.30 a 19.00 h, davant del SANTUARI, ballades dels gegants, els nanos, les danses i el bestiari.

- 18.30 h, a l’interior del SANTUARI, rosari, i a continuació, celebració de la missa.

- 19.00 h, davant del SANTUARI, actuació castellera amb els Xiquets de Reus. A continuació, a l’interior del SANTUARI, l’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove. Seguidament, cantada general dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l’Orfeó Reusenc i els fidels assistents, amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

- 19.30 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA, La Baixada, tradicional baixada del Ball de Diables de Reus al santuari, amb la participació del Ball de Diables i els diables particulars. Els diables particulars que vulguin fer la Baixada s’han de posar en contacte amb el Ball de Diables a través del correu electrònic info@balldediablesdereus.cat. En acabar, a la PLAÇA DEL SANTUARI, encesa de la Víbria i el Drac i Carretillada de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables. Tot seguit, encesa de la façana del santuari i mostra piromusical, a càrrec de la Pirotècnia Igual.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: