1 de 10
MOBILITAT

El Pla de Mobilitat Urbana, obert a propostes de la ciutadania

El dimarts 20 se celebrarà una audiència pública perquè els veïns i veïnes participin en la planificació de la mobilitat

La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui. | Cedida
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 19 de setembre de 2022 a les 13:20 |
La fase de participació del Pla de Mobilitat Urbana es tancarà aquest dimarts amb l’audiència pública al Casal de les Dones. Oberta a tothom, aquesta sessió tindrà lloc a les 5 de la tarda a càrrec de la regidora de Mobilitat i Urbanisme, Marina Berasategui, i la regidora de Participació, Montserrat Flores. Serà la presentació del document que estableix el programa d’actuacions per impulsar una mobilitat sostenible a la ciutat. 
 

Els reusencs poden participar en el Pla de Mobilitat Urbana


Aquest projecte, creat per tots els grups municipals de la ciutat, s’ha obert a les entitats de Reus i, ara, amb l’audiència pública, s’obre a les propostes de la ciutadania. El Pla de Mobilitat Urbana, que estableix el 2035 com a horitzó, inclou fins a onze paquets d’actuació per impulsar la sostenibilitat que es detallaran aquesta tardor. 

Entre les accions que preveu el Pla de Mobilitat s’inclouen la creació de la Zona de Baixes Emissions; la millora de l’accessibilitat universal, amb el Pla Reus Ciutat Inclusiva; i la millora del transport públic urbà, amb projectes com la bicicleta compartida. A més de paquets en referència al desenvolupament d’infraestructures metropolitanes, com l’estació intermodal o el TramCamp; o la creació d’aparcaments dissuasius, entre d’altres. 

El Pla de Mobilitat Urbana estarà llest a la tardor


Es preveu que el Pla de Mobilitat Urbana estigui enllestit aquesta tardor, moment en què es començaran a tirar endavant les actuacions. El document abasta fins a l'any 2035 per transformar la mobilitat de la ciutat i engloba projectes nous i d'altres que ja s'han posat en marxa. En són exemples la creació de carrils bici, el projecte de bicicleta compartida o la consolidació de Reus Ciutat 30. 

En total, el projecte està format per onze paquets, amb diverses actuacions cadascun, que estan detallats en aquest enllaç


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: