1 de 10
SANTA TECLA 2022

A Tarragona no hi cap ni una agulla

El primer cap de setmana de la festa major se salda amb actes massius, a l'espera de quina serà la resposta a les cites més tradicionals

L'Aligueta, intentant passar pel carrer Merceria, envoltada d'un mar de gent. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 19 de setembre de 2022 a les 12:34 |
La tornada a l'absoluta normalitat a les festes majors ha impactat de ple a Tarragona, que a més a més celebra el 700 aniversari de l'arribada de la relíquia de la patrona. Aquest cap de setmana, el primer d'aquesta edició de Santa Tecla, ha comptat amb diferents esdeveniments que han esdevingut massius, especialment el Convit 700, la diada castellera i la Baixadeta de l'Àliga.

Aquest diumenge, els accessos a la plaça de les Cols estaven absolutament copats per famílies, algunes de les quals es queixaven que "els protagonistes havien de ser els nens". I és que a primera fila, a banda de cotxets i canalla, també hi havia força adults que ja tenen marcada aquesta cita com a ineludible dins del programa de festes.

Els rius de gent ha sorprès fins i tot l'organització d'un dinar post-diada celebrat a la plaça del Rei, amb taules i cadires encara per recollir en un indret que mai no havia viscut una Baixadeta amb tant de públic.

Aquest dilluns continua la Santa Tecla petita, amb els versots i la cercavila. Serà a partir de demà, doncs, quan es podrà veure si realment l'assistència massiva als actes s'ha determinat per la coincidència amb el cap de setmana o si aquestes festes seran les més concorregudes que es recorden. De fet, la ciutadania espera amb força l'arribada dels actes més tradicionals, des del 21 fins al 24 de setembre, i que fins al 2019 eren esdeveniments marcats en vermell al calendari: el pregó, l'Arrencada, la Baixada de l'Àliga, el Seguici, la nit de vigília, la diada castellera amb les quatre colles de la ciutat i finalment el 24 -coincidint, a més, en dissabte-, els Pilars caminant. A Tarragona, de moment, no hi cap ja ni una agulla.


 

El Ball de Diables de Vilanova va obrir el recorregut de la Cercavila del Convit 700, a Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: