1 de 10
ENTITATS

Organitzen la 1a Trobada d’Elements Festius dels barris de la ciutat

L'1 d'octubre, a la plaça de la Llibertat

Presentació de la 1a Trobada d’Elements Festius dels barris | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 30 de setembre de 2022 a les 10:30 |
La plaça de la Llibertat de Reus acollirà el proper dissabte 1 d’octubre, de les 10 del matí a 2 del migdia, la 1a Trobada d’Elements Festius dels barris de la ciutat. Una iniciativa impulsada conjuntament per la regidoria de Relacions Cíviques de l’Ajuntament de Reus en col·laboració amb les associacions dels diferents barris que tenen elements festius i la Federació d’Associacions de Veïns de Reus.

La trobada "correspon a la voluntat de la regidoria de donar a conèixer a la resta de la ciutat aquest tipus de manifestacions festives i culturals que han anat proliferant als barris de Reus de la mà de les pròpies associacions veïnals així com també d’altres entitats enclavades als barris. La creació de noves identificacions col·lectives a través d’elements festius tradicionals com ara gegants, gegantons, o caps grossos", segons s'ha apuntat aquest dilluns en roda de premsa. 

Actualment hi ha elements d’aquestes característiques en 12 barris de la ciutat, en la seva majoria vinculats a les entitats veïnals: Blancafort, Carme, Carrilet, Gaudí, Horts de Miró, Mas Carpa, Monestirs, Montserrat, Parcel·les Cases, Santuari, Sol i Vista, i els Alegre.

La regidoria es va decidir portar a terme aquesta trobada d’elements amb una jornada festiva per divulgar un major coneixement dels elements. En paraules de la regidora Montserrat Caelles, "la finalitat de la trobada, a més de posar en relleu els elements festius dels barris per tal que la ciutat els conegui, és contribuir a enfortir el teixit associatiu de la ciutat. Volem també seguir augmentant les sinergies i relacions entre les diferents associacions; consolidar aquests elements festius de barri com a representació d’identitats col·lectives del món associatiu i evidenciar les eines col·laboratives com eines d’èxit en les polítiques públiques".
 

Detall del cartell de la trobada Foto: Reus.cat


Durant la jornada de l’1 d’octubre a la plaça de la Llibertat hi haurà un estand de cadascun dels barris que hi participen, un estand dels elements festius de ciutat i un estand de l’organització. En el decurs de la trobada hi haurà un esmorzar; ballades a la plaça dels elements amb la col·laboració dels gegants manotes, tallers de creació infantil, cercavila fins a la plaça del Mercadal, el retorn a la plaça de la Llibertat i la cloenda de la jornada amb un vermut popular. La jornada s'acabarà amb un dinar comunitari de les colles participants.

"La Música Batega als Barris"D’altra banda, la programació cultural i musical als barris durant aquesta tardor també comptarà amb el cicle La Música Batega als Barris que tindrà lloc els dos últims caps de setmana d’octubre, els dies 21, 22 i 23 i 28, 29 i 30. Seran actuacions de petit format amb grups de la ciutat o molt vinculats a aquesta. Hi haurà un total de 32 actuacions, 16 en cada cap de setmana i quatre de manera simultània.

Caelles ha celebrat que "viurem una eclosió musical de tardor als barris. La iniciativa pretén donar suport al teixit associatiu dels barris i contribuir a activar la seva vida cultural descentralitzant més les activitats. Tot plegat amb artistes propers". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: