1 de 10
PORT TARRAGONA

Aprovat el Pla Director d'Infraestructures del port de Tarragona 2015-2035

Ports de l'Estat dona llum verda al pla que marca un creixement sostenible per als pròxims anys

Imatge aèria del Port de Tarragona | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 19 de setembre de 2022 a les 11:00 |
La proposta del Pla Director d'Infraestructures (PDI) 2015-2035 del Port de Tarragona ha estat aprovada per l'organisme oficial de Ports de l'Estat. Així s'ha publicat aquest diumenge al butlletí Oficial de l'Estat, que dona llum verda a la planificació del desenvolupament i ampliació de les instal·lacions portuàries.

Adaptar-se a l'evolució dels tràfics prioritzant el medi ambient


El Pla Director estableix les línies del creixement del Port que detallen la redacció de projectes i que contemplen un conjunt d'actuacions concretes que li permetran adaptar-se a l'evolució de tràfics i ampliar les infraestructures en un període de 15 a 20 anys. El president del Port, Josep Maria Cruset, ha assegurat que el pla "a més d'incloure les opcions de creixement més adequades i una avaluació ambiental estratègica, recull unes anàlisis de viabilitat i estudis econòmic-financers per fer front als reptes de futur amb garantia d'èxit".

La majoria de les infraestructures previstes ja estan en marxa, com la Zona d'Activitats Logístiques, el PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo i el PortTarragona Terminal La Boella. D'altres, com el Contradic de Ponent estan en fase d'estudi i de projecte. Projectes que, segons Cruset, permeten que "infraestructures i medi ambient es donin la mà".

El document aprovat finalment per part de Ports de l'Estat ha incorporat diverses actuacions com la restauració i ordenació dels terrenys dels Prats d'Albinyana i Xarxa Natura 2000 (Séquia Major, Zona Humida i Platja dels Prats, que inclou la restauració de les ruïnes de Cal·lípolis, d'alt interès arqueològic. També s'hi ha incorporat la protecció de les Platges de la Pineda i del Miracle, i ha redefinit les fases de desenvolupament del Pla en funció de l'evolució dels tràfics i de la priorització d'actuacions de caràcter ambiental.


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: