1 de 10
AIGUA

Aigües de Reus reprèn les activitats pedagògiques

El curs passat hi va haver 608 visites d’alumnat de la ciutat i del Baix Camp

Canalla a la Boca de la Mina, en una visita | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 19 de setembre de 2022 a les 10:43 |
Aigües de Reus reprèn les visites i activitats pedagògiques que ofereix a la ciutadania per conscienciar de l’ús de l’aigua, la seva gestió i el seu valor. L’empresa municipal d’aigua preveu que aquest curs la xifra de visitants recuperi els nivells previs a l’arribada de la pandèmia. Les activitats pedagògiques d’Aigües de Reus van rebre, el curs passat, un total de 608 visites d’alumnat de la ciutat i del Baix Camp. Una xifra inferior al número de visites que era habitual abans de la Covid-19, que gairebé sempre se situava al voltant del miler. De fet, aquestes activitats no van reprendre’s fins a la tardor passada després que s’haguessin d’aturar el març de 2020 arran de la pandèmia.


L’oferta pedagògica d’Aigües de Reus compta amb quatre activitats: la visita a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR); la visita a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP); la visita a l’Espai Aigua, i un joc que du per nom Els carrers de l’aigua. El disseny de les activitats, gratuïtes en tots els casos, permet la possibilitat de descobrir dues instal·lacions d’Aigües de Reus en un mateix matí.

Pel que fa a Els carrers de l’aigua, es tracta d’un taller itinerant adreçat a nens i nenes d’Infantil i Primària, que els porta a descobrir el sistema de transport i gestió de l’aigua de la ciutat, amb l’objectiu que reflexionin, mentre juguen, sobre la importància de la cura de l’aigua. De fet, aquest taller va incorporar-se per primer cop a l’oferta pedagògica el curs passat. Aquesta activitat permet que els més petits (l’alumnat d’infantil) juguin lliurement a partir de vàries caixes amb jocs de canonades, que a manera de trencaclosques, han de muntar sobre la moqueta de carrers d’una ciutat.

Per a l’alumnat de Primària, en canvi, la cosa es complica, ja que participen d’un joc de construcció de canonades sobre un plànol real de Reus.

Visites a les instal·lacionsPel que fa a la visita a la potabilitzadora d’aigua, té una durada aproximada d’una hora i s’adreça, principalment, a estudiants de Cicle superior de Primària, ESO i BAT. L’activitat vol donar a conèixer el funcionament dels sistemes de potabilització de l’aigua que arriba a la ciutat, així com la seva procedència, captació, emmagatzematge i consum per part dels reusencs i reusenques.

Pel que fa a la visita a l’EDAR, està pensada per als alumnes de Cicle superior de Primària, ESO i BAT i allò que planteja és la descoberta de la instal·lació que s’encarrega dels diversos processos de depuració de l’aigua, abans de ser retornada al medi en unes condicions adequades. La durada de l’activitat és d’una hora i 30 minuts, aproximadament.

L’oferta d’activitats d’Aigües de Reus també inclou la visita a l’Espai Aigua, una exposició audiovisual guiada que ens introdueix en la importància de l'aigua al nostre planeta i a les nostres vides, adreçada als alumnes de Cicle superior de Primària i ESO. La visita a l’exposició finalitza amb un joc interactiu sobre els hàbits de consum d’aigua. El disseny de les activitats permet la possibilitat de fer la visita a dues instal·lacions d’Aigües de Reus en un mateix matí. 
Arxivat a:
Reus, EDAR, aigua, Aigües de Reus
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: