1 de 10
POLICIAL

Enxampen nou locals del Port Esportiu de Tarragona evitant pagar la llum pel cost de l'aire condicionat

L'energia defraudada equival a la que consumeixen 212 habitatges en un any

Un operari d'Endesa, en una imatge d'arxiu. | Endesa
per Redacció, Tarragona | 16 de setembre de 2022 a les 13:19 |
Durant tot el matí d'ahir dijous, es va dur a terme un dispositiu per part d'agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona i de tècnics de l'empresa de subministrament elèctric Endesa, de retirada de nou punts de llum per un delicte de defraudació de fluid elèctric a nou locals del Port Esportiu. 

El passat 4 de setembre, en un altre operatiu policial, la Guàrdia Urbana ja havia detectat un presumpte frau d'utilització il·legítima d'energia elèctrica, en un d'aquests locals d'oci. A partir d'aquí, es va iniciar una investigació dels fets, amb tècnics de l'empresa Endesa i es van localitzar fins a vuit establiments més, tots ells ubicats al Port Esportiu, que estarien cometent la mateixa infracció. Aquesta ús fraudulent es comet per tal d'evitar pagar l'elevat import de l'energia consumida amb els aparells d'aire condicionat

Finalment ahir al matí es va procedir a aixecar les actes de les infraccions detectades en tots els establiments, a retirar les connexions il·legals i, finalment, a efectuar els corresponents talls del subministrament. El còmput total d'energia defraudada ha estat de 741.036 kWh, equivalent al consum d'una població de 212 habitatges, tenint en compte un consum anual de 3500 kWh/habitatge.

La consellera de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Tarragona, Cristina Guzmán, ha manifestat que "aquestes manipulacions, a banda de constituir un il·lícit penal, són molt perilloses per la seguretat del qui les duu a terme, pels propis establiments i pels clients que hi acudeixen".  

Per la seva banda Endesa ha volgut destacar "la importància de la col·laboració entre la companyia i les forces de seguretat" i per altra banda "animar a la ciutadania a notificar qualsevol connexió que pugui semblar irregular a través dels canals gratuïts i anònims habilitats amb aquesta finalitat".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: