1 de 10
SANTA TECLA 2022

Port Tarragona presenta les seves col·laboracions en la commemoració dels 700 anys de Santa Tecla

Exterior del Tinglado 1 | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 16 de setembre de 2022 a les 10:27 |
Aquest article es va publicar originalment el 16 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Port de Tarragona presenta les seves col·laboracions en la commemoració dels 700 anys de l’arribada de les relíquies de Santa Tecla. La pèrgola del Serrallo viurà a dos quarts de 7 de la tarda la presentació del Ball de Titans pel Gremi de Marejants de Tarragona, mentre que el Tinglado 1 del Moll de Costa serà escenari de la presentació de la publicació Operació Tecla a les 8 del vespre.

Operació Tecla és un llibre il·lustrat on l'autor explica la vida de Tecla, la construcció de la catedral, la ciutat medieval, les intrigues d'arquebisbes, reis i papes, guerres i festes... Tot sobre la relació entre santa Tecla i Tarragona. L’escriptor, Joan Carles Blanch i Torrebadell, natural de la Riera de Gaià, 1973, és historiador, llicenciat en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i també és il·lustrador que ha cursat la seva formació a l'Escola Massana de Barcelona.

La pèrgola del Serrallo serà l’escenari  de la presentació del Ball de Titans pel Gremi de Marejants de Tarragona. El que fora un dels balls més populars, si més no des del 1577 fins al 1804, quan es va extingir. Es creu que el seu antecedent més immediat havia estat el Joc del Drap del segle XV. I només es tenen referències de la seva existència a la ciutat de Tarragona. Era format per un seguit de personatges o animals mitològics inspirats en la mitologia grega. El Gremi de Marejants, vinculat des del seu origen a l’entorn portuari, participa en totes les festes populars de la ciutat, sobretot en l’entrada del Braç de Santa Tecla el 1692 amb l’aportació per part del Gremi del Ball de Titans. En la recuperació d’aquest nou element del Seguici Popular hi ha contribuït l’Autoritat Portuària de Tarragona. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: