1 de 10
MOBILITAT

Una avaria entre Sant Vicenç i Vilanova obliga a circular per via única i provoca retards importants

Les línies R13, R14, R15, R16 i R17 tenen afectacions de més de 60 minuts de retard

El servei de Rodalies i Regionals, amb entre 45 i 60 minuts de retards | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 16 de setembre de 2022 a les 09:18 |
Una avaria a la catenària entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú obliga a circular els trens en via única en aquest tram aquest divendres al matí des de l'inici del servei. La fallada, afegida a una incidència al sistema de senyalització, limita la capacitat operativa i afecta els trens de l'R2 sud i Regionals del corredor sud.

Retards a Rodalies i Regionals


La incidència provoca retards que poden superar els 45 minuts a l'R2 i l'R2 Sud, i els 60 minuts als Regionals del corredor sud R13, R14, R15, R16 i R17. Pel que fa al servei de l'R2, Renfe l'ha reprogramat perlimitar-ne l'afectació. Els trens inicien i finalitzen el servei a Vilanova i així es manté la freqüència entre aquesta població i Barcelona. Entre Vilanova i Sant Vicenç, els Regionals del corredor sud fan parada a totes les estacions.
  Renfe està gestionant un servei complementari per carretera entre Vilanova i Sant Vicenç de Calders. Tècnics d'Adif estan treballant en la resolució de la incidència. D'altra banda, a la línia R4, una avaria en el sistema de senyalització entre Martorell i Sant Sadurní d'Anoia provoca retards que poden superar els 15 minuts. La incidència ja està solucionada però el servei encara registra afectacions. 

Fa una setmana es va produir una macroincidència en el servei de trens


Aquestes avaries s'afegeixen als retards constants del servei i es produeixen una setmana després de la macroincidència que va paralitzar la circulació de tota la xarxa de trens de Rodalies per una fallada en el sistema de telecomumicacions, amb uns 80.000 viatgers afectats, divendres passat. També va afectar els trens Regionals i els de llarga distància que circulen per la via convencional a Catalunya.

Aquest mes s'han posat en marxa els abonaments per al transport públic, que permeten la gratuïtat del servei de Rodalies i Regionals per als usuaris habituals.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: