1 de 10
ACTIVITAT ECONÒMICA

Volen impulsar una moneda local a Reus

Des del consistori es plantegen el seu impuls per "fomentar la realització de projectes econòmics, socials i mediambientals"

Prats ha presentat un pla d’acció per donar un major impuls a l’economia social i cooperativa | Reus.cat
per E.R., Reus, Catalunya | 15 de setembre de 2022 a les 11:50 |
Aquest article es va publicar originalment el 15 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest matí de dijous s’ha presentat en roda de premsa el Pla d’Acció de l’Economia Social, Solidària i Cooperativa realitzat per la regidoria d’Empresa i Ocupació a través del Mas Carandell, amb la col·laboració de l’Ateneu Coop Camp i Ecosistema Cooperativa de Reus, "per donar un major impuls a l’economia social i cooperativa de la ciutat i aprofitar el creixement d’aquest tipus de projectes a nivell local i global".

Aquesta acció forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Socioeconòmic i d’Ocupació que es va presentar el juny de 2021. El pla "recull, ordena i calendaritza" totes les accions i actors que, en relació a l’economia social i cooperativa, es porten a terme a la ciutat tant des de l’àmbit municipal com privat-comunitari.

L’empresa Tandem Social SCCL, sota l’encàrrec de l’IMFE Mas Carandell, ha estat l’encarregada de l’elaboració del pla. Aquest s’ha realitzat amb una metodologia "molt participativa, en la qual s’ha convidat a participar a les entitats d’economia social i cooperativa de Reus o que tenen projectes locals a la ciutat", s'ha apuntat des de l'ajuntament. Durant el procés col·laboratiu es van realitzar enquestes, focus grups i reunions de treball, presencials i en línia. El Pla resultant és un document viu i actiu, que preveu la incorporació d’altres agents i accions fins a finals de 2023.

Entre les 27 accions recollides hi ha iniciatives en marxa com el projecte Reus Espais Vius, la promoció de comunitats energètiques o la posada en marxa de la Comunalitat Reus Sud. També es plantegen "accions de futur", com l’impuls d’una moneda local a Reus. Les monedes locals, socials o alternatives són sistemes monetaris creats al marge de les monedes oficials, i que "fomenten la realització de projectes econòmics, socials i mediambientals, com el fet de fer valer de béns i serveis locals", segons el regidor Carles Prats.

Des del sector de l’economia social i solidària a Reus "s’ha identificat aquest projecte com una oportunitat per fomentar el consum local i responsable", segons fonts del consistori. Actualment, la regidoria d’Empresa i Ocupació, a través de l’Observatori de Monedes Complementàries, està portant a terme un avantprojecte de moneda local que tenint en compte les particularitats de la ciutat, definirà el tipus de moneda més adient, física o virtual, així com el procés d’implantació i difusió.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: