1 de 10
MEMÒRIA HISTÒRICA

La història del mestre Antoni Benaiges, de Mont-roig, a la gran pantalla

«El maestro que prometió el mar», dirigida per Patrícia Font, explicarà la vida del mont-rogenc desaparegut durant la Guerra Civil

El film dirigit per Patrícia Font es basa en la vida del mestre Antoni Benaiges | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 de setembre de 2022 a les 13:15 |
La cineasta Patricia Font roda "El maestro que prometió el mar", protagonitzada per Enric Auquer i Laia Costa. La pel·lícula es basa en la història real del mestre de Mont-roig del Camp, Antoni Benaiges, desaparegut durant la Guerra Civil.

La pel·lícula s'ha rodat a la demarcació de Barcelona i Burgos


Antoni Benaiges va ser un mestre de Mont-roig del Camp que l’any 1935 és enviat a una escola pública de Bañuelos de Bureba, un petit poble de la província de Burgos. Gràcies a la seva metodologia d’ensenyament, començarà a transformar la vida dels alumnes i també la del poble. La seva història s'explica en el llibre "El maestro que prometió el mar" de Francesc Escribano i que s'ha adaptat  per a la gran pantalla per Albert Val.
 

Enric Auquer, juntament amb Laia Costa, protagonitza "El maestro que prometió el mar" Foto: ACN


La cinta entrellaça passat i present i s’explica la història del mestre, a través dels ulls de l’Ariadna, una dona que busca el seu besavi desaparegut durant la Guerra Civil. El rodatge té una durada de sis setmanes i s'ha dut a terme en diverses localitzacions de la demarcació de Barcelona i a Briviesca (Burgos).

Completen el repartiment Luisa Gavasa, Ramón Agirre i Milo Taboada i els debutants Nicolás Calvo, Alba Hermoso y Gael Aparício, entre altres. "El maestro que prometió el mar" és una producció de Minoria Absoluta, Lastor Media, Filmax i Mestres Films AIE, amb la participació de RTVE, TV3, amb el suport de l’ICAA i l’ICEC.


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: