1 de 10
FORMACIÓ

L'ajuntament adjudica un estudi per posar en funcionament una escola d'oficis

L'adjudicació té l'objectiu de prestar el servei de consultoria i assistència tècnica per desenvolupar l'escola dels oficis | ND
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 de setembre de 2022 a les 09:39 |
Aquest article es va publicar originalment el 14 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, a través de l’IMFE Mas Carandell, ha adjudicat per un import de 28.750,00 euros (IVA exclòs) a l’empresa Transferència de Recursos Avançats i Nous Serveis S.L. el servei de consultoria i assistència tècnica per desenvolupar i executar el projecte Estudi i detecció de les necessitats de formació, i posada en funcionament d'una Escola dels oficis a Reus.

La posada en funcionament d’una escola dels oficis a la ciutat "vol millorar l’oferta formativa del territori i adequar-la a les necessitats i a les demandes del teixit productiu", segons fonts municipals. L’estudi tècnic haurà d’estar finalitzat el proper 30 de juny de 2023. L’empresa adjudicatària ja ha començat a desenvolupar-lo, amb la diagnosi i l’anàlisi de fonts primàries, i començarà en breu les trobades i enquestes amb les empreses i professionals de la ciutat, segons s'ha avançat des del consistori.

Les necessitats de formació i la posada en funcionament d’una escola dels oficis "està directament vinculada al desplegament" de l’Estratègia de desenvolupament socioeconòmic i d’ocupació de Reus 2021-2030, impulsada i promoguda des de la regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus amb l’IMFE Mas Carandell, i a la posada en funcionament del Consell territorial de la formació professional.

L’estudi adjudicat "farà una anàlisi exhaustiva de les necessitats de formació a la ciutat, en base a les necessitats de les empreses i el teixit productiu, les característiques de la població activa i l’oferta de formació professional integral existents, tot tenint en compte els canvis demogràfics, socials i econòmics. També haurà de definir una relació de propostes d’especialitats formatives per implementar a curt i mitjà termini l’oferta de formació existent i donar resposta a les necessitats del mercat de treball, en relació a la població activa i als canvis de l’entorn".

“El resultat d’aquest estudi ajudarà a identificar les necessitats de qualificació i formació professional dels propers anys, de la ciutat de Reus en el conjunt de territori, per tal de potenciar la professionalitat a tots els sectors i millorar l’ocupabilitat de les persones”, ha explicat el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: