1 de 10
MÓN EMPRESARIAL

Es presenta el «lobby» empresarial Impuls Cat Sud per reclamar inversions a la demarcació de Tarragona

De moment sumen una cinquantena d'empreses i associacions com l'AEQT

Representants de la nova associació. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 13 de setembre de 2022 a les 13:17 |
Aquest dimarts s'ha presentat públicament l'associació Impuls Cat Sud, un projecte liderat per Miquel Aragonès i que vol sumar esforços per captar inversions europees i reclamar millors infraestructures, a més d'una reindustrialització del territori, atraure talent i, en definitiva, potenciar el creixement econòmic.

En la línia de Barcelona Global i de Girona regió del coneixement, aquest nou grup considera que "som en un moment crític a nivell econòmic però també és un moment d'oportunitats". A banda de la cinquantena d'empreses que s'hi han sumat ja, estan pendents de converses amb la Cambra de Comerç de Tarragona i la de Tortosa -la de Reus i la de Valls ja en formen part-. 

Alguns dels punts principals que defensen són "potenciar el creixement d'ocupació qualificada, crear ecosistemes d'empreses emergents, fomentar la internacionalització i fomentar i impulsar una agència pel desenvolupament econòmic sostenible de la regió". Tot plegat esperen fer-ho de la mà de la Universitat Rovira i Virgili i de l'administració, i tenen al punt de mira el pacte nacional per la indústria i els fons europeus dels Next Generation.

Dins de la nova associació hi participen també algunes associacions empresarials destacades, com és el cas de l'AEQT. El sector químic compta amb representació en els fòrums de debat, però Maria Mas, la seva directora gerent, explica que "no totes les empreses formen part de la gran indústria" i que amb aquesta eina podran dir-hi la seva. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: