1 de 10
POLÍTICA

La CUP de Reus vol que ajuntament i Generalitat siguin «coherents» en la defensa del dret a l’avortament

La portaveu cupaire, Marta Llorens, en una imatge d'arxiu, al ple | CUP Reus/ Twitter
per M.B., Reus, Catalunya | 13 de setembre de 2022 a les 12:49 |
La CUP de Reus ha instat l'ajuntament i a la Generalitat a ser "coherents i conseqüents" en la defensa del dret a l’avortament. En concret, la formació anticapitalista ha indicat que la Generalitat de Catalunya "ha de deixar de finançar les entitats que tinguin vinculació amb les organitzacions antiavortistes" i, al mateix temps, "ha d'elaborar un pla d'acompanyament" de les persones defensores de Drets Humans (DDHH), vinculades a Catalunya, "que s’han vist amenaçades amb l’entrada de Vox al Parlament".

"Ens trobem davant d’una ofensiva contra els drets sexuals i reproductius de les dones i el col·lectius LGTBIQ+ sense precedents al món", ha reblat la regidora Marta Llorens. La portaveu cupaire ha posat de relleu la recent investigació periodística que "ha destapat que el departament de Drets Socials està finançant, del 2010 ençà, la Fundació Pro Vida de Catalunya", una de les entitats de referència a Catalunya "en el lobby que s’oposa al dret a l’avortament, amb més de 260.000 euros".

En el mateix sentit, la formació cupaire sol·licitarà a l’Ajuntament de Reus que, "si s’escau, iniciï una revisió dels convenis actuals amb entitats i rescindeixi aquells que hagi establert amb entitats que tenen una vinculació amb organitzacions antiavortistes". Així mateix, demanarà la inclusió de clàusules socials en els diferents contractes públics del consistori per tal d’excloure’n a les empreses que fomenten les pràctiques antiavortistes. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: